IŞİD’le savaşmak için Hollywood’u bırakan aktör, Orta Amerika’da mahsur kaldı

Michael Enright şimdi ABD'ye dönebilmek için Donald Trump'a sesleniyor

(Washington Post)

IŞİD’le savaşmak için Hollywood’u bırakıp Suriye’ye giden İngiliz aktör bu yaz Belize’de ortaya çıktı.

Türkiye’nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG’ye 2015’te katılan Michael Enright’ın İstanbul üzerinden Irak’ın Süleymaniye vilayetine gittiği iddia edilmişti. Enright daha sonra Kobani, Tel Abyad ve Rakka’nın Tabka ilçesinde ortaya çıkmış, IŞİD’le savaşmaya kararlı olduğunu söylemişti.

Aralarında Karayip Korsanları (Pirates of the Caribbean) ve Gece ile Gündüz’ün (Knight and Day) de olduğu çok sayıda Hollywood yapımında rol alan Enright, son olarak da Orta Amerika’da görüldü.

Suriye’ye gitmeden 30 yıl önce 19 yaşındayken ABD’de yaşamaya başlayan ve orada ünlenen aktör, Kürt milislere katılan ve evlerine döndüğünde tutuklanan Britanyalı gönüllüleri gördüğü ve korktuğu için memleketi Manchester’a dönemediğini söyledi.

Washington Post’ta yer alan habere göre Enright şu an Belize’de göçebe hayatı yaşıyor. Aktör son iki yıldır Belize ve Latin Amerika’nın diğer bölgelerinde sokaklarda ya da internetten tanıştığı yardımseverlerin evlerinde kalıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çaresizce Los Angeles’a dönmeyi bekleyen aktör, gazeteye yaptığı açıklamada “Hiçbir şeyden pişman değilim, dostum. Hepsini tekrar yaparım” diye konuştu.

Arkadaşlarının hep düşünmeden hareket ettiğini söylediği aktör, 1990’lardaki soykırımdan sonra Ruanda’ya uçmuş ve bir yetimhanede gönüllü olmuştu.

Ardından tekrar ABD’ye dönen Enright, 11 Eylül saldırılarının ardından da Amerikan ordusuna yazılıp, Afganistan’da gönüllü olmak istediğini söylemiş ama bu kararını uygulamamıştı.

Şimdiyse “yurtsuz kaldığını” söyleyen aktör, ülkeye dönmesine izin vermesi için ABD başkanına seslendi:

Suriye’de IŞİD’le başkumandan olarak savaşırken sizi düşündüm. Eve gelmeme yardım ederseniz minnettar olurum.

Suriye’ye gitme kararını nasıl aldığını da anlatan Enright, “Oraya gitmemin nedeni Amerika'yı sevmemdir” dedi:

Cihatçı John’un Amerikalı gazeteci James Foley’in başını kestiğini görünce harekete geçmek zorunda kaldım. Orada oturup hiçbir şey yapmadan bekleyemedim.

Agents of S.H.I.E.L.D. ve Cold Case gibi TV dizilerinde de yer alan Michael Enright, ekranlarda sık sık kötü adam rollerinde görülüyordu.
 

Independent Türkçe için derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU