İstihbarat ve Asayiş şube müdürlerine rüşvetten tutuklama

Kütahya’da insanlara ait kişisel verileri usulsüz kullanarak karşılığında rüşvet aldıkları iddia edilen istihbarat eski şube müdürü ile asayiş şube müdürü tutuklandı

Fotoğraf: AA

Kütahya’da iki üst düzey emniyet müdürü tutuklandı. Ancak bu sefer ki tutuklanma nedeni FETÖ suçlaması değil rüşvet iddiası oldu.

Kişisel verileri usulsüz kullandıkları ve karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinden geçen hafta alınan N.T. ve Asayiş Şube Müdürü S.K., tutuklandı.

Tutuklanan her iki ismin de Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda rüşvet iddialarına ilişkin yaklaşık beş ay önce başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandığı öğrenildi.

Önceki gün yedi adrese eş zamanlı düzenlenen rüşvet operasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinden geçen hafta alınan N.T. ve Asayiş Şube Müdürü S.K., polis memurları H.B. ve M.Ş. ile polislere rüşvet verdiği öne sürülen İ.Ç., A.Y., C.Y. gözaltına alındı.

İstihbarat Şube Müdürü N.T.’nin soruşturma kapsamında geçen hafta görevden alındığı öğrenildi.

Polisler ve rüşvet verenler serbest, müdürler tutuklu

Kütahya Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Kütahya Adliyesi’ne sevk edildi.

Mahkemeye sevkedilen emniyet müdürleri tutuklanırken polis memurları H.B. ve M.Ş. ile polislere rüşvet verdiği öne sürülen İ.Ç., A.Y., C.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan emniyet müdürlerinin hangi kişisel verileri rüşvet karşılığında verdikleri ise öğrenilemedi. Soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU