ABD'li senatör Graham: İran'a uygulananlardan beri en felç edici yaptırımlar olacak

Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyonun kontrolsüz bırakılması halinde Ortadoğu'nun İran kadar istikrarsızlaşacağını ifade etti

Fotoğraf: Reuters

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığından bu yana Twitter üzerinden harekatla ilgili mesajlar veren ABD'li senatör Lindsey Graham, yaptırımlarla ilgili konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Senatör Graham, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Türkiye'ye yönelik yaptırımların İran'a uygulananlardan beri en felç edici yaptırımlar olacağını ileri sürdü. 

Graham, "Türkiye'nin Kürtlere kabul edilemez saldırı" yaptığını söylerken, bu saldırıdan ötürü hesap verme gününün de geldiğini iddia etti. 

Amerikan Kongresi'nin ABD Başkanı Donald Trump'la birlikte sürdürdüğü çalışmaya öncülük ettiğini ifade eden Graham, "İran'a uygulananlardan beri en felç edici yaptırımlar olacak." dedi. 

Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyonun kontrolsüz bırakılması halinde Ortadoğu'nun İran kadar istikrarsızlaşacağının altını çizen Graham, "Bu ABD'ye ve müttefiklerimize hasar verir." ifadelerini de kullandı.


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU