Trump'tan yeni tehdit: Türkiye kurallarına göre oynamazsa yaptırımlarla vuracağım

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı kararı almasının hemen ardından bir açıklama yaparak "Türkiye ekonomisini mahvederim" diyen ABD Başkanı Donald Trump, ikinci bir açıklama yaptı ve Türkiye'yi "ekonomik yaptırımlarla" tehdit etti

Fotoğraf: Reuters

Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’nın ikinci gününden ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından sert bir açıklama yaptı. 

Türkiye’yi “kurallara göre oynamaması” durumunda ekonomik yaptırımlarla tehdit eden Donald Trump, şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye Kürtlere saldırmayı çok uzun süredir planlıyordu. Yıllardır savaşıyorlar. 

Saldırı bölgesi yakınlarında askerimizi ya da ordumuz bulunmuyor. 

Bu bitmeyen savaşı sonlandırmaya çalışıyorum. İki tarafla da görüşüyorum. 

Bazıları bizim bölgeye on binlerce asker yollamamızı ve en baştan yeni bir savaş başlatmamızı istiyor. 

Türkiye bir NATO üyesi. Diğerleri DIŞARIDA KALSIN ve Kürtlerin kendi savaşlarında mücadele etmesine (Bizim finansal desteğimizle bile birlikte) izin versinler. 

Eğer Türkiye, kurallarına göre oynamazsa yaptırımlarla finansal olarak çok sert vuracağımı söylüyorum. Yakından takip ediyorum.

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşmesinin ardından 7 Ekim’de Barış Pınarı Harekatı kararı alınmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikan askerlerinin bölgeden çekileceğini ve ABD’nin hiçbir şekilde operasyona dahil olmayacağını duyuran Trump, 7 Ekim’de Twitter’dan yaptığı paylaşımda şunları söylemişti: Daha önce de şiddetle söylediğim gibi, tekrar hatırlatıyorum; Türkiye, benim büyük ve benzersiz bilgeliğimle, sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türkiye’nin ekonomisini imha edip tamamen yok edeceğim (Daha önce de yaptım)

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan 9 Ekim’de yapılan açıklamada Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olunacağının altı çizilerek operasyonun “Meşru Müdafaa Hakkı” çerçevesinde “teröristler” ve onlara ait yapıları hedef aldığı belirtilmişti. 


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU