Trump'ın "Ekonomik olarak mahvederiz" açıklamasına Türkiye'den tepkiler

ABD Suriye'den çekilme kararı aldı ama PYD konusunda Türkiye ile görüş ayrılığı sürüyor

ABD Başkanı Donald Trump. Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'de Kürtlere saldırırsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz" sözlerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan tepki geldi.

İbrahim Kalın Twitter'dan yaptığı açıklamada "Türkiye teröristlerle mücadele ediyor, Kürtlerle değil" dedi. Kalın "Sayın Donald Trump, Kürtleri ABD'nin terör listesindeki PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hata. Kürtleri ve diğer Suriyelileri terör tehdidine karşı koruyacağız" ifadelerini kullandı. Trump'a "Teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz" diye seslendi.
 


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da ABD Başkanı Trump'a tepki gösterdi.

"Türkiye Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir" diyen Altun, "Terör terördür ve kaynağında kurutulmalıdır. Türkiye Suriye'de tam da bunu yapmaktadır" ifadelerini kullandı.
 


Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 26 Haziran 2015'teki açıklaması paylaşıldı.

Erdoğan o mesajında "Tüm dünyaya sesleniyorum: Bedeli ne olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" demişti.
 


ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Suriye'de Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz" dedi.

"Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz" ifadesini kullanan Trump, 20 millik (36 kilometre) güvenli bölge kuracaklarını söyledi.

Starting the long overdue pullout from Syria while hitting the little remaining ISIS territorial caliphate hard, and from many directions. Will attack again from existing nearby base if it reforms. Will devastate Turkey economically if they hit Kurds. Create 20 mile safe zone....

 ABD Başkanı Suriye'den çekilmeye başladıklarını söyleyerek, IŞİD tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracaklarını söyledi. 

Ayrıca ABD'nin IŞİD'i Suriye'de imha etmesinden uzun dönemde en çok Rusya, İran ve Suriye'nin faydalanacağını savundu. 

DAHA FAZLA HABER OKU