Moda dünyasının beyazperdedeki en ikonik figürlerinden Miranda Priestly, 20 yıllık aranın ardından geri dönüyor.
2006 yapımı kült film Şeytan Marka Giyer'in (The Devil Wears Prada) merakla beklenen devam halkasına, vizyon öncesi basın gösterimlerinin ardından ilk tepkiler gelmeye başladı.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Vizyona girdiğinde 327 milyon dolarlık gişe başarısıyla popüler kültür fenomenine dönüşen filmin devamı Şeytan Marka Giyer 2 (The Devil Wears Prada 2), uzun yıllar süren bekleyişin ardından beyazperdeye dönüyor.
Devam filminin senaryosu, Miranda Priestly ve Andy Sachs'in köklü Runway dergisini dijital medya çağında yeniden etkili kılma çabalarına odaklanıyor.
İkili, bu süreçte artık sektörün güçlü isimlerinden birine dönüşen ve lüks bir moda evinde çalışan eski asistan Emily Charlton'ın yardımına ihtiyaç duyuyor.
Efsane kadro ve yeni isimler
İlk filmin yönetmeni David Frankel ve senaristi Aline Brosh McKenna'nın yeniden bir araya geldiği projede Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt ve Stanley Tucci ana kadrodaki yerlerini koruyor.
Oscar ödüllü Kenneth Branagh, Miranda'nın yeni eşi rolünde kadroya katılırken Justin Theroux devam filminde Emily'nin erkek arkadaşını canlandırıyor.
Filmde ayrıca Donatella Versace, Lady Gaga, Ciara ve Ashley Graham gibi moda ve sanat dünyasının dev isimleri kısa rollerle izleyici karşısına çıkacak.
"Beklemeye değdi"
Şeytan Marka Giyer 2'yi izleyen eleştirmenler, filmi "büyüleyici, eğlenceli ve keskin bir medya parodisi" diye tanımlıyor.
Variety'den Jazz Tangcay, "Beklentileri aşan mükemmel bir devam filmi. Senaryo çarpıcı ve zekice, bu filmden yıllarca alıntı yapacağız" ifadelerini kullanıyor.
Hollywood Reporter'dan Alex Werpin ise film için şu yorumu yapıyor:
Yüksek moda içine gizlenmiş sert bir medya eleştirisi. Her gazeteci izlerken kendinden bir parçayı dehşetle tanıyacak.
Next Best Picture'ın Genel Yayın Yönetmeni Matt Neglia "Hathaway, Streep ve Blunt, rollerine hiç zaman geçmemiş gibi uyum sağlamış" diyerek ekliyor:
Modern medyanın kötüleşen durumu üzerine yapılan yorumlar, bu karakterlerin geri dönüşünü anlamlı kılıyor.
Awards Watch'tan Erik Anderson ise filmin başarısını şu sözlerle özetliyor:
Şeytan Marka Giyer 2'nin bu kadar iyi çıkması adeta haksızlık. Nostalji duygusu ve geçmişe yapılan göndermeler tam kararında. Anne Hathaway, kuşağının en parlak yıldızı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. İlkine göre hem daha komik hem de çok daha derin bir hikaye sunan filmde, nihayet Vogue dünyasına da geri dönüyoruz.
New York sokaklarında çekim kaosu
Filmin çekimleri, New York sokaklarında büyük bir heyecan dalgası yaratmıştı. Meryl Streep, geçen ay Harper's Bazaar'a verdiği röportajda, hayranların ve paparazilerin yoğun ilgisi nedeniyle çekimlerin zaman zaman aksadığını söylemişti.
Streep, "Polis bariyerlerine ve kalabalık kontrolüne ihtiyaç duyduk. Paparaziler çekim yapmamıza engel olacak kadar yaklaşıyordu; Annie (Hathaway) sakinliğini korudu ama ben biraz gerildim" sözleriyle sette yaşananları anlatmıştı.
Şeytan Marka Giyer 2, 1 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak.
Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety, Harper's Bazaar
Derleyen: Nazlı Erdol