CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iddianamesinin anlatıldığı sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesini “gerçeklerin engellenmesi” olarak nitelendirdi.
İddianameye karşı yasaklamalar eleştirildi
İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yaptığı paylaşımda, yasaklamaların haklılığı ortaya koyduğunu söyledi:
"İddianamesine güvenen yasaklara sığınmaz. Tutarsızlıklarınızı ortaya koyan sosyal medya hesaplarımızı yasaklayarak ancak bizim haklılığımızı tespit edersiniz. Ortada bir 'milli güvenlik' meselesi varsa; o da Türkiye demokrasisine, hak ve özgürlüklerine dönük bu anlamsız, vasat saldırılardır. Söze karşı yasaklama, ifade özgürlüğüne karşı sansür, gerçeklere karşı engellemeler, kapatmalar…"
AK Partililere teşekkür
İmamoğlu, AK Partili ilgililerin iddianameyi anlatma kararına ilişkin olarak, "Ayrıca bu iddianamenin kampanyasını yapmaya karar veren Ak Partili ilgililere teşekkürler. Tutuklanmamın, operasyonun ve iddianamenin tümüyle siyasi olduğunu ve sahibinin belli olduğunu tüm Türkiye’ye ve dünyaya kanıtladınız" ifadelerini kullandı.
İmamoğlu açıklamasını, "Bir avuç muhterisle karşı karşıyayız. Ülkenin bütün sorunlarını unutmuş ve aylar önce söylediğimiz gibi çıldırmışsınız! Ne güzel ki kazanan kaba güç değil, akıl olacak!" sözleriyle tamamladı.
Independent Türkçe