TRT: Prof. Şenol akıl dışı bir iddiada bulundu, iftirayı hukuk zeminine taşıyacağız

Prof. Şenol, TRT'nin kendisini yönlendirerek bir röportaj talebinde bulunduğunu öne sürmüştü

Fotoğraf: AA

TRT, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un iddialarının yalan olduğuna dair bir açıklama yaptı. Kurum, iftira olarak nitelediği açıklamalar için hukuka başvuracaklarını belirtti.

Prof. Şenol, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bazı kanalların kendisiyle Ankara’daki ishal vakalarıyla konuşmak istediğini söylerken TRT’yi işaret ederek “İshal ile ilişkili konuşmamı isteyen haber kanallarının bir ricası var:  Sularla ilişkili olduğunu söylemem” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TRT’den yapılan açıklamada Şenol’un iddiasındaki gibi bir talebin gerçekleşmediği belirtildi.

TRT’nin açıklaması şöyle:

TRT hakkında bazı sosyal medya hesapları ve yayın organlarında Sayın Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’a atfen dillendirilen iddialar tamamen yalan ve iftiradır.

TRT Haber kanalımız, halkımızın sağlığını yakından ilgilendiren “Ankara’da sulardan kaynaklı ishal salgını” iddialarını araştırmak üzere konunun uzmanlarına başvurmuştur.

Ancak, kendisiyle görüşülen Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, yapılan görüşmeyi Kurumumuzu kamuoyu nezdinde yıpratmak için bir iftiraya dönüştürmüş, akıl dışı bir iddiada bulunmuştur.

Sayın Şenol’un iddia ettiği gibi bir talep ya da yönlendirme kesinlikle söz konusu olmamıştır.

Uzmanlığına başvurulan bir bilim insanının, muhabirimizin haber refleksiyle yaptığı araştırma üzerinden hiçbir temeli olmayan siyasi sonuçlar çıkartarak TRT’yi hedef göstermesini kınıyoruz.

TRT, bu iftira karşısında haklarını hukuk zemininde arayacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU