Özgür Çelik: Şile Belediye Başkanı hakkında somut delil yok, ifade muğlak

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın gözaltına alınması ve adliyeye sevk sürecine ilişkin İstanbul Anadolu Adliyesi önünde açıklama yaptı

Fotoğraf: ANKA

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın gözaltına alınması ve adliyeye sevk sürecine ilişkin Anadolu Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çelik, “Savcılık ifadeleri tamamlandı. Şimdi bir karar vermesini bekliyoruz. Savcılık serbest bırakabilir ya da sevk yazısı yazabilir. Şu anda bekliyoruz. Sanıyoruz birkaç saat daha sürecek bu süreç. İfadeler ‘duydum’, ‘böyle diyorlar’ gibi muğlak anlatımlardan ibaret. Bu şekilde bir belediye başkanı hakkında işlem yapılamaz” dedi.

CHP'li belediyelere yönelik son operasyonda gözaltına alınan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve 5 belediye yöneticisi sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Kabadayı ve 5 ismin savcılık ifadeleri akşam saatlerinde tamamlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı savcılıkta ifade verirken Anadolu Adliyesi önünde partililerle birlikte takip etti. İlçe başkanları ve partililerin de katıldığı bekleyiş sırasında açıklama yapan ve gözaltı sürecinin usulsüz ve hukuksuz şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Çelik, “Bu süreçte belediye başkanımızla ilgili hiçbir somut delil ortaya konulmadı. Tanık ifadeleri ise soyut ve muğlak ifadelerden ibaret. Şile halkının yüzde 52 oyla seçtiği belediye başkanı derhal serbest bırakılmalı ve görevine dönmelidir” dedi.

“CMK’ya aykırı şekilde gece yarısı arama yapıldı”

Kabadayı’nın gece saat 02.00 sularında evinde arama yapılarak gözaltına alındığını belirten Çelik, “Ceza Muhakemesi Kanunu gece vakti konutlarda arama yapılamayacağını açıkça belirtmesine rağmen gece saat ikide evine baskın düzenlendi. Aramada hiçbir suç unsuruna rastlanmadı. Buna rağmen Sayın Kabadayı gözaltına alındı” dedi.

“Psikolojik baskı altında 4 gün tutuldu”

Kabadayı’nın Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde 4 gün boyunca gözaltında tutulduğunu hatırlatan Çelik, bu süreci “psikolojik işkence” olarak nitelendirdi. Emniyet ifadesinde somut delil bulunmadığını belirten Çelik, “Şu an savcılık sürecindeyiz. Avukatlarımız içeride, süreci takip ediyorlar. Henüz savcılık ifadesinin tamamı avukatlarımıza ulaşmadı ancak emniyetteki ifadelerde bile belediye başkanımızla ilgili hiçbir somut kanıt yok” dedi.

“Muğlak tanık ifadeleriyle halkın iradesi gasp edilemez”

Soruşturma dosyasında yer alan tanık ifadelerinin de belirsiz olduğunu söyleyen Çelik, “İfadeler ‘duydum’, ‘böyle diyorlar’ gibi muğlak anlatımlardan ibaret. Bu şekilde bir belediye başkanı hakkında işlem yapılamaz” diye konuştu.

“Şile halkı kararını verdi, bu irade yok sayılamaz”

Şile halkının 31 Mart 2024 seçimlerinde yüzde 52 oyla Özgür Kabadayı’yı belediye başkanı seçtiğini hatırlatan Özgür Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

“Buradan çıkacak kararın Şile halkının iradesine uygun olmasını bekliyoruz ve bunu talep ediyoruz. Sayın Kabadayı’nın derhal serbest bırakılmasını ve görevine dönmesini istiyoruz.”

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU