AFAD Başkanı’ndan Ece Üner’e tepki: Güya gazetecilik yapmış. Toplumu yanlış bilgilendirdiğiniz için hukuki yollara başvuracağız

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Show TV spikeri Ece Üner’in İstanbul’daki toplanma alanlarıyla ilgili “Neyse ki depremde alışveriş yapacak yüzlerce AVM var” sözlerine tepki gösterdi

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, merkezi Silivri olan ve İstanbul’un genelinde hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası toplanma alanlarının yetersizliğiyle ilgili canlı yayında eleştirilerde bulunan Show TV Ana Haber spikeri Ece Üner’e dava açılacağını duyurdu.

Ece Üner, canlı yayında toplanma alanlarıyla ilgili tartışmalara değinmiş, “İstanbul'da olası bir depremde bizlerin toplanma alanı olarak belirlenen 493 bölgeden 416'sında alışveriş merkezi, rezidans ve gökdelen inşa edilmiş. Neyse ki deprem anında alışveriş yapabileceğimiz yüzlerce AVM alternatifimiz var” değerlendirmesini yapmıştı.

 

“Ece Üner güya gazetecilik yapmış”

Üner’e tepki gösteren AFAD Başkanı Güllüoğlu, Twitter hesabından “Ece Üner güya gazetecilik yapmış. Hayret bir şey! Acaba kimi aradı sordu toplanma alanı kaç tane var diye, acaba E-devlete hiç girip baktı mı? Bu nasıl bir gazeteciliktir? Hangi yılda kaldınız? Nasıl bilgi topladınız? AFAD olarak toplumu yanlış bilgilendirdiğiniz için hukuki yollara başvuracağız. Herkesi yaptığı işte sorumlu davranmaya, insafa, izana davet ediyorum” açıklamasını yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU