Eleştirilen manga uyarlaması fırtına gibi

"Millet laf ediyor ama ben bayılarak izliyorum"

Japon asıllı Kanadalı aktris Miku Martineau, 2021 yapımı aksiyon filmi Kate'te Mary Elizabeth Winstead'le başrolleri paylaşmıştı (Netflix)

Yayına girmeden önce yoğun eleştiri alan psikolojik gerilim dizisi, Netflix'in en çok izlenen dizilerinden biri oldu.

Dizi, Japonya'nın ünlü mangası Kakegurui'den uyarlandı. Homura Kawamoto'nun yazdığı ve Tōru Naomura'nın çizimlerini yaptığı manga, 10 bölümden oluşan bu uyarlamayla ekranlara taşındı. Manganın sadık hayranları, 15 Mayıs'ta yayına girer girmez Bet'i eleştiri yağmuruna tuttu. 

Fragmanı da tepki çekmişti

Dizi, öğrencilerin sosyal statüsünü kumar becerilerinin belirlediği seçkin St. Dominic özel okulunda geçiyor. Okula yeni nakil olan Yumeko, olağanüstü kumar yetenekleriyle okulun dengelerini altüst ediyor. Miku Martineau'nun canlandırdığı becerikli yeni öğrenci Yumeko, intikam peşine düşerek ortalığı karıştırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen ay yayımlanan fragman da Netflix'in YouTube sayfasında eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Manga hayranları, dizinin Asya kültürünü Batılı izleyiciye göre değiştireceği endişesi taşıyordu. Bir kullanıcı, "Bu da ne? Kakegurui'nin Batılılaştırılmış bir uyarlamaya ihtiyacı yoktu" derken, bir diğeriyse esprili bir şekilde "Biri Netflix'i tutuklasın, Kakegurui'yi katlettiler" yorumunu yapmıştı.

Ancak tüm bu tepkilere rağmen dizi, sadece bu hafta 2,4 milyon izlenme elde ederek platformun 32 ülkedeki en çok izlenenler listesine girmeyi başardı.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da ise dizinin izleyici puanı yüzde 75'e ulaştı. Bet'i izleyip beğenen izleyiciler, ikinci sezon çağrısı yapmaya bile başladı. 

"İkinci sezonu dört gözle bekliyorum"

Bir izleyici, "Bu diziyi sevdim demek yetmez, bayıldım! Erkek arkadaşım da çok sevdi. Mutlaka izleyin, ikinci sezonu sabırsızlıkla bekliyorum" diye yazdı.

Bir başka kullanıcı, "Tüm bölümleri tek günde bitirdim, ikinci sezonu dört gözle bekliyorum" derken, bir diğeriyse "Harika bir dizi, umarım ikinci sezon gelir" yorumunda bulundu.

X'te de diziye övgüler devam ediyor. Bir kullanıcı, "Bu akşam izleyecek bir şey arıyorsanız Netflix'te Bet'i öneririm" derken, bir diğeri şöyle yazdı: 

Millet Bet'e laf ediyor ama ben bayılarak izliyorum.

Bir başka izleyiciyse diziyi "Şu an Netflix'in en iyi dizisi" diye nitelendirdi.


Independent Türkçe, Mirror, Surrey Live

Derleyen: Nazlı Erdol

DAHA FAZLA HABER OKU