O Ses Türkiye şampiyonu Dodan Özer’e Kürtçe türkü söylemesine polis müdahale etti iddiası

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yapılan işlem alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmadan çalışan işyerine uygulanan faaliyetten men işleminden ibarettir" denildi

Fotoğraf: Twitter

O Ses Türkiye yarışmasının şampiyonu Dodan Özer’in Batman’da bir kafede Kürtçe türkü söylerken polis müdahalesiyle karşılaştığı iddia edildi. Batman Valiliği iddiayı yalanladı.

Dodan Özer’in sahnede “Ey dilberê” parçasını söylerken bir polisin elinden mikrofonu aldığı ve “O Ses Türkiye yarışmasında yasak olduğu gibi Batman’da da yasak Kürtçe söylemek” dediği ileri sürüldü.

Rudaw’ın yayınladığı görüntülerde, Dodan Özer şunları söylüyor:

Siz bir vatandaşsınız ben de bir vatandaşım. Sizin yasal haklarınız olduğu kadar benim ki de var: doğru mu. Siz burda görev alabiliyor olabilirsiniz, bende İstanbul’dan buraya konser için geldim. Sizin benim elimden mikrofonu çekmeye hakkınız yok. Ben 42 yaşında bir adamım. Senden daha büyük bir adam olarak söylüyorum. Sen benden çok gençsin.

CHP'li Tanrıkulu'ndan tepki

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dodan Özer’in Kürtçe türkü söylemesinin engellendiği iddiasına Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Tanrıkulu, türküyü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dinleteceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Ey Dilbere'yi” türküsünü Batman'da söylerken, O ses Türkiye birincisi Dodan'ın elinden mikrofon bir polis amiri tarafından alındıysa, bana düşen görevde bu hak ihlalini protesto etmek için Meclis'te bu türküyü bütün Türkiye’ye dinletmek olacak.

Valilikten yalanlama

Dodan Özer'in Kürtçe türkü söylemesinin engellendiği iddiasına Batman Valiliği'nden yalanlama geldi.

Valilik açıklamasında, "Sosyal medyada 'Batman‘da polisin Kürtçe şarkı söyleyen sanatçıyı engellediği' yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Yapılan işlem alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmadan çalışan işyerine uygulanan faaliyetten men işleminden ibarettir" denildi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU