DEM Parti Sözcüsü Doğan: Öcalan'la görüşme başvurumuza dönüş olmadı
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, ”Eş Genel Başkanlarımız Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na iletilen başvurularına dair tarafımıza olumlu ya da olumsuz herhangi bir dönüş olmadı” dedi.
DEM Parti Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, sosyal medya hesabı üzerinden Abdullah Öcalan ile görüşme taleplerine Adalet Bakanlığı tarafından herhangi bir dönüş olmadığını belitti. Doğan’ın açıklaması şu şekilde:
“Eş Genel Başkanlarımız Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na iletilen başvurularına dair tarafımıza olumlu ya da olumsuz herhangi bir dönüş olmadı. Bu görüşmenin bir an evvel gerçekleşmesi için başvurumuza onay beklediğimizi yineler, bu konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağımızı duyururuz.”
Tunceli’de kayyum protestosunda tutuklananların sayısı 9’a yükseldi
Tunceli Belediyesi’ne kayyum atanmasına yönelik protesto eyleminde polise mukavemet gösterdikleri gerekçesiyle tutuklananların sayısı 9’a yükseldi.
Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak, Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası vermesi ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan soruşturmasının devam etmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınarak yerine Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu kayyum olarak atandı.
Belediyeye kayyum atanmasına tepki amaçlı düzenlenen protesto eyleminde “polise mukavemet”, “kamu malına zarar verme” ve “2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet" suçlarında haklarında yakalama kararı çıkarılan 4 şüpheli daha gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüphelilerden 2’si emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri nöbetçi sulh hakimliğince tutuklanırken, 2’si serbest bırakıldı.
2 kişinin tutuklanmasıyla birlikte Tunceli Belediyesi’ne kayyum atanmasına yönelik düzenlenen protesto eylemine ilişkin tutuklu sayısı 9’a yükseldi.
Alaaddin Çakıcı, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'la görüştü
Organize suç dünyasının tanınan ismi Alaaddin Çakıcı, Karadeniz gezisi sırasında Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 2023 yılında tahliye edilen katili Ogün Samast ile görüştü.
T24’ün aktardığı bilgiye göre, Ekim'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelen Çakıcı, Trabzon ve Rize’ye giderek bir dizi görüşme yaptı. Bu görüşmeler çerçevesinde Çakıcı, Hrant Dink cinayeti faili olarak hüküm giyen Ogün Samast’la bir araya geldi. Trabzon’da, Rize yolu üzerindeki bir otelde bir araya gelen Çakıcı ile Samast’ın daha sonra birlikte Rize’ye gittiği öğrenildi. Görüşme öncesinde Samast’ın Çakıcı’nın elini öptüğü ve “amca” diyerek hitap ettiği ifade edildi.
Çakıcı’nın Gürcistan’a geçmek amacıyla Sarp Sınır Kapısı’na gittiği, ancak Çakıcı’nın konvoyunda yer alan bazı isimlere yönelik yurt dışına çıkış yasağı bulunması nedeniyle Çakıcı’nın Gürcistan’a girmeyip geri döndüğü kaydedildi.
2024, Belçika'da son 191 yılın en yağışlı senesi olarak kayıtlara geçti
Belçika için 2024 yılı, meteorolojik ölçümlerin yapılmaya başlandığı 1833'ten sonra en fazla yağışın kaydedildiği yıl oldu.
Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI) yetkilisi David Dehenauw, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ülkeye 1 Ocak'tan bu yana 1,088.8 milimetre yağış düştüğünü bildirdi.
Böylece, 2024'ün, meteorolojik ölçümlerin yapılmaya başlandığı 1833'ten bu yana en yağışlı yıl olduğunu belirten Dehenauw, 2001'deki 1,088.5 milimetrelik yağış rekorunun aşıldığını ifade etti.
RMI'ye göre, ülke şimdiye kadar 189 gün boyunca yağışa maruz kalırken, iklim değişikliği sebebiyle gelecek yıl da yağışlar artarak devam edebilir.
Narin Güran cinayetinde dava dosyasına "aile bireylerinin toplantı görüntüsü" girdi
Diyarbakır'da, Narin Güran cinayetiyle ilgili dava dosyasına "aile bireylerinin toplantı görüntüsü" de eklendi.
Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.
Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğu 8 Eylül'den bir gün önce Tavşantepe Mahallesi'nde amca Erhan Güran'ın evinin bahçesinde bazı aile bireylerinin katılımıyla yapılan toplantıya ilişkin kaydedilen görüntüler, Diyarbakır Barosuna ulaştı.
Saat 19.38-19.41'de güvenlik kamerasınca kaydedilen "aile bireylerinin toplantı görüntüsü", Baro tarafından Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.
Mahkeme heyetince izlenen görüntüler dava dosyasına eklendi.
Mahkemenin, Türkçe ve Kürtçe konuşmaların yer aldığı görüntüyü uzman bilirkişilerce deşifre edilmesi için Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğüne göndereceği öğrenildi.
Erzurum'da mesire alanlarında alkol tüketen 1076 kişiye 2 milyon lirayı aşkın ceza
Erzurum'da mesire alanları ve benzeri yerlerde alkol tüketen 1076 kişiye, 2 milyon 207 bin 952 lira ceza kesildi.
Erzurum Valiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, 2 Eylül 2024 tarihli 2024/3 Valilik genel emri doğrultusunda çalışma yaptı.
Bu kapsamda ekipler, mesire alanları ve benzeri alanlarda alkol tüketen 1076 kişiye, 2 milyon 207 bin 952 lira ceza yazdı.
Ekipler, saat 22.00 sonrası alkol satışı yapan 10 işletmeye ayrı ayrı 341 bin 223 lira, 18 yaşından küçüklere alkol sattığı tespit edilen 1 işletmeye de 400 bin lira ceza kesti.
Ayrıca maksat dışı bıçak taşıyan 66 kişiye, 135 bin 432 lira idari ceza uygulandı.
RTÜK, pek çok kanal ve programa ceza yağdırdı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), üst kurul toplantısında bazı kanal, program ve dizilere ceza ve yayın durdurma kararları aldı.
Karadağ-Türkiye maçındaki ve Lille-Fenerbahçe müsabakasındaki yasa dışı bahis reklamları nedeniyle TV8 ve EXXEN'e üst sınırdan para cezası uygulandı.
Ayrıca, S SPORT+'ın Leganes-Real Madrid futbol karşılaşmasında 6112 sayılı Kanun'da yer alan "Yayın Hizmetleri, …alkol, tütün ürünleri ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı madde kullanımı ile kumar oynamayı özendirici nitelikte olamaz." ilkesini ihlal ettiğinden yayıncı kuruluşa üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulandı.
STAR TV'nin "Sahipsizler", NOW'ın "Yabani" isimli dizileri ile SHOW'un "Deha" dizisi kadına yönelik başta olmak üzere şiddet içeren sahneleri nedeniyle üst sınırdan yaptırım gördü. Dizilere ayrıca milli ve manevi değerlere aykırılıktan da işlem yapıldı. Diziler hakkında program durdurma kararı verildi.
Üst Kurul, "Arka Sokaklar Dizisi"nde toplumda dini değerlerin suistimal edilmesine yol açıldığına kanaat getirerek, diziye yayın durdurma, Kanal D'ye ise üst sınırdan idari para cezası uyguladı.
"Arena" programında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkındaki iddialar nedeniyle; Sözcü TV hakkında yaptırım kararı verildi.
Halk TV yayınında ise, MHP liderine ve yönetimine yönelik iddialar nedeniyle kanala müeyyide uygulandı.
Üst Kurul, söz konusu yayıncılar hakkında üst sınırdan idari para cezası yaptırımı kararı verdi.
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat istifa etti
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Hasan Arat istifa etti. Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına Hüseyin Yücel’in getirildiği duyuruldu.
3 Aralık 2023'te düzenlenen Beşiktaş Jimnastik Kulübü Olağanüstü Kongresi'nde Serdal Adalı ile yarışan ve oyların 7 bin 271'ini alarak başkanlığa seçilen Hasan Arat, Başkanlıktan istifa etti. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün X hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda, "Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulumuz 27 Kasım 2024 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır; 1- Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına Hüseyin Yücel’in getirilmesine, 2- Beşiktaş JK profesyonel futbol takımı sorumluluğuna Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü Asbaşkanları Mete Vardar ve Onur Göçmez ile Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar’ın getirilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliğiyle karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Beşiktaş tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirilen açıklamada ise; "Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 27.11.2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında alınan karar neticesinde; Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Arat'ın Yönetim Kurulu Başkanlığından ve üyeliğinden istifasının kabulüne, istifası nedeniyle boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Sayın Hüseyin Yücel'in TTK'nın 363'üncü maddesi uyarınca yapılacak ilk genel kurul toplantısında genel kurulun onayına sunulmak üzere atanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Saadet Partisi Genel Başkanlığına seçilen Mahmut Arıkan mazbatasını aldı
Saadet Partisi 9. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkan seçilen Mahmut Arıkan, törenle mazbatasını aldı.
Arıkan, parti genel merkezindeki törende, Genel Başkanlık mazbatasını, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya'dan alarak görevine başladı.
Törende konuşan Arıkan, kongrenin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen tüm partilere teşekkür etti. Yeni dönemde aktif çalışmalar içerisinde olacaklarını belirten Arıkan, "81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde tam manasıyla teşkilatlanma mecburiyetindeyiz. Biz geçmişte bu işleri başardık. Sadece geçmişte yaptığımız başarıyı tekrar edeceğiz." dedi.
Gelecek günlerde partinin başkanlık divanını açıklayacaklarını dile getiren Arıkan, şunları kaydetti:
Daha sonra Milli Görüş kuruluşlarımızla, bütün genel merkez kademelerimizle, tüm il ve ilçe teşkilatlarımızla beraber sahaya çıkacağız, projelerimizi anlatacağız. Kavga siyaseti yapmayacağız, kavgayla muhalefet yapmayacağız. Bizim işimizin iddialaşmak değil, ikna etmek olduğunu bilerek, insanlarımızın yüreğine dokunmanın gayreti içinde olacağız.
Türkiye'deki kararsız seçmenlerin oy oranının yüzde 34 düzeyinde olduğuna dikkati çeken Arıkan, "Bu insanlara geçmişteki başarıları anlatarak oy isteyebilecek tek parti Saadet Partisidir." ifadesini kullandı. Arıkan, daha sonra partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Depremde yıkılan Bilge Sitesi davasında MHP'li eski Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara tutuklandı
6 Şubat depremlerinde 105 kişinin yaşamını yitirdiği Bilge Sitesi davasında, kamu görevleri ikinci kez hakim karşısına çıktı. Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında, MHP'li eski Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve eski belediye çalışanı Sevinç Ayşe Argun'un tutuklanmasına karar verildi. Kara ve Argun, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Binanın müteahhitleri Mustafa İpek ve Faruk Pilge ise tahliye edildi. Mahkeme heyeti, "Taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verme" suçundan yargılanan fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç'un tutukluluk halinin devamına; MHP'li eski Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve eski belediye çalışanı Ayşe Argun'un tutuklu yargılanmasına karar verdi. Mahkeme, binanın müteahhitleri Mustafa İpek ve Faruk Pilge'nin ise tahliyesini kararlaştırdı. Kararın ardından Kara ve Argun tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hamas: Gazze'de ateşkes sağlanması için tüm girişimler konusunda işbirliği yapmaya kararlıyız
Hamas, Gazze'de ateşkesin sağlanabilmesi için her türlü işbirliğine açık olduğunu açıkladı.
İsrail ve Hizbullah'ın Lübnan'da ateşkes konusunda mutabakata varması üzerine Hamas da yaptığı açıklamada, Gazze için oluşacak bir ateşkesin savaşı bitirmesi gerektiğini ve İsrail askerinin Filistin yerleşim bölgelerinden çekilmelerinin gerektiğini belirtti.
Sıla bebeğin ölümüne ilişkin soruşturmada iddianameler kabul edildi
Tekirdağ'da cinsel istismara uğraması ve darbedilmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla bebeğin ölümüne ilişkin Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca bebeğin annesi ile birlikte yaşadığı kişi ve suça sürüklenen çocuklardan birinin babası ile suça sürüklenen çocuklar hakkında hazırlanan iddianameler kabul edildi.
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca, anne B.Y (29), çocuklardan birinin babası olan komşu K.A. (32) ve annenin birlikte yaşadığı S.Ö. (57) hakkında hazırlanan iddianame Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesine ve suça sürüklenen çocuklar G.K. (14) ve K.A. (13) hakkındaki iddianame ise Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
Mahkemeler incelenen iddianamelerin kabulüne karar verdi.
Çayırhan’daki madencilerin eylemine Erdal Beşikçioğlu’ndan destek
Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı'nda özelleştirmeye karşı başlatılan madenci eyleminin 8’inci gününde Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, direnen madencileri ziyaret etti. Sobanın başında işçilerle çay içen Beşikçioğlu’na TES-İŞ Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu ve MADEN-İŞ Genel Başkanı Nurettin Akçul’da eşlik etti. Beşikçioğlu direnen maden işçilerinin ailelerinin bulunduğu çadırı da ziyaret ederek bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.
Beşikçioğlu, şunları söyledi:
Arkadaşların haklı bir eylemi var burada. Bizler de burada bu haklı eylemlerine ses olmak için, onların biraz daha görünür olmasını sağlayabilmek için buradayız. Umarım bu hatadan bir an önce dönülür. Yurttaşların sahip olduğu bu madenlerimizin yine yurttaşlar faydasında kullanılmasını sağlarız diye düşünüyorum. Kaldı ki bu arkadaşların her biri metrelerce derinliklerden bu cevheri çıkartıp, biz yurttaşların aydınlığını sağlayan, geleceğini sağlayan bir yapı, milli bir değer. Bu milli değerlerin halkıyla beraber olması gerekir. Tabii ki hepimiz özelleştirmeye karşıyız. Şartların, durumların çok daha iyi olması gerektiğine inanıyoruz. Bu arkadaşlarımızla beraber bu haklı davalarında onlara destek olmak için buradayız.
Çayırhan’daki madencilerin eylemine Erdal Beşikçioğlu’ndan destekhttps://t.co/0lK7K0aTN8 pic.twitter.com/wJlMlKYnZO
— Independent Turkish (@TurkishIndy) November 27, 2024
Beşiktaş'ta Samet Aybaba ve Brad Friedel'la yollar ayrıldı
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba ve Yönetim Kurulu Danışmanımız Bradley Howard Friedel ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kulübümüze hizmetleri nedeniyle Samet Aybaba ve Bradley Howard Friedel'a teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz."
Kar yağışı nedeniyle 9 ilde eğitim-öğretime 1 gün ara verildi
Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 9 ilde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.
Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Kayseri, Ordu, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Sivas, Hakkari, Aksaray illeri ile Batman'ın Sason ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.
Valilikler ve il milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılan açıklamada, hava koşulları sebebiyle meydana gelmesi muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. Açıklamalarda, eğitim öğretime ara verilen il ve ilçelerde engeli olan ve hamile kamu görevlilerinin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.
© The Independentturkish