AK Partili Metiner: Erdoğan denildiğinde mangalda kül bırakmayan arkadaşlar şimdi kalkmış zehir zemberek suçlamalarda bulunuyorlar

Metiner: Kendine ve geçmişine saygısı olan böyle yapmaz

Fotoğraf: AA

Eski AK Parti milletvekili ve Star yazarı Mehmet Metiner, partiden istifa edenlere köşesinden tepki gösterdi.

AK Parti hükümetlerinin eski başbakanı Ahmet Davutoğlu ve eski bakanı Ali Babacan’ın partiden istifa ederek yeni oluşumlara yönelmesinin ardından istifalar gelmeye devam ediyor.

Mehmet Metiner de bugünkü “Siyasetin Moğolları” başlıklı köşe yazısında AK Parti’den istifa eden isimlere tepki gösterdi.

Yazısına “Ne bu ya!” ifadesiyle başlayan Metiner, şunları yazdı:

Eski vekiller, il, ilçe başkanları vs...  Ettiysen ettin. Bunu davul zurnayla ilan etmenin anlamı ne? Bayatın ötesinde pazarlama teknikleri!  Haraç mezat!  Ayıptır ya! 

Kendine ve geçmişine saygısı olan böyle yapmaz! Hani çok tanınan bilinen isimler olsalar anlarım. Hani toplumun belli bir kesimini temsil etseler veya siyasi bir karşılıkları olsa hangi gerekçeyle niçin istifa ettiklerini merak eder anlamaya çalışırsınız. Yok öyle bir şey!  Moda oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu vesileyle adlarını gündeme taşıma fırsatı bulacaklarına inandıkları için istifa haberleri peş peşe” görüşünü dile getiren eski vekil, şöyle devam etti:

Baktım geçenlerde eski vekillerden biri istifasını gerekçelendirmek için kitap ebadında bir şeyler çiziktirmiş. Davutoğlu dolayısıyla “manifesto” pek bir moda oldu. Onun izinden gidenler de boy boy çarşaf çarşaf gerekçeler sıralamayı marifet zannediyorlar. Üzülmemek elde değil. Hangi ara bu kadar hıncı biriktirdiler? Dahası art arda sıraladıklarına hangi ara ideoloji ve siyaset giydirdiler? Bakıyorum daha düne kadar beraber olduğumuz arkadaşlar, Erdoğan denildiğinde mangalda kül bırakmayan arkadaşlar şimdi kalkmış zehir zemberek suçlamalarda bulunuyorlar. 

"Aday adayı olmuşlar..."

Bu isimlerin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için “demediklerini bırakmadığını” iddia eden Metiner, Bakıyorum bu suçlamaları getirenlerin neredeyse tamamına yakını son seçimlerde aday adayı olmuşlar. Ya yeniden vekil olmak için. Ya belediye başkanı olmak için. Ya da bir başka görev almak için. Reis’in etrafında dönenip dolaşmışlar” ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU