İsrail ordusunun Gazze Tümeni Komutanı sınır kasabalarında yaşayanları koruyamadığı için istifa ettiğini açıkladı

Rosenfeld yaptığı açıklamada, “Gazze sınır kasabalarında yaşayanların hayatlarını koruma görevinde başarısız olduğunu” söyledi

Gazze Şeridi sınırında bir İsrail askerî aracı / Fotoğraf: AFP

Arap Dünyası Haber Ajansı'na (AWP) göre İsrail gazetesi Haaretz dün (Pazar), İsrail ordusunun Gazze Tümeni Komutanı Tuğgeneral Avi Rosenfeld'in görevinden istifa ettiğini ve ordudan emekli olduğunu açıkladığını bildirdi.

Rosenfeld yaptığı açıklamada, “Gazze sınır kasabalarında yaşayanların hayatlarını koruma görevinde başarısız olduğunu” söyledi.

İsrail ordusu geçtiğimiz hafta Gazze'deki saldırılarla hızlı bir şekilde mücadele etmek ve Gazze Şeridi yakınlarındaki toplulukların korunmasını iyileştirmek için yeni bir birim kurulduğunu duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze'deki saldırılarla hızlı bir şekilde başa çıkmak için yeni bir birim oluşturma kararının orduda yapısal bir soruna işaret etmediğini, ancak bunun, devam eden savaşın hedeflerine ulaşma çerçevesinde geldiğini belirtti.

İsrail, Hamas ve diğer Filistinli grupların 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne komşu İsrail kasabalarına ve yerleşimlerine sürpriz bir saldırı başlatmasından bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik savaşını sürdürüyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU