Yeni biyografik film gösterime girer girmez izleyicilerin kalbini çaldı

100 üzerinden 99 puan aldı

Sight, Ming Wang'ın 2016 tarihli otobiyografisi From Darkness to Sight'a (Karanlıktan Aydınlığa) dayanıyor (Angel Studios)

Dünyanın en ünlü göz cerrahlarından Doktor Ming Wang'in hayatına odaklanan yeni biyografik film Sight, ABD'de gösterime girdi. 

24 Mayıs'ta izleyiciyle buluşan drama, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da mükemmele yakın bir seyirci puanı almayı başardı.

Çinli dahinin gerçek hikayesi

İsa'nın Havarisi (Paul, Apostle of Christ) ve gerilim türündeki The Frozen'a da imza atan Andrew Hyatt tarafından yönetilen film, Amerika'da eğitim gördükten sonra dünyaca ünlü bir göz cerrahı olan yoksul Çinli dahi Ming Wang'ın gerçek hikayesini anlatıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde, üvey annesi tarafından istismar edilen kör bir yetim, görme yetisini geri kazanma umuduyla Wang'in muayenehanesine geliyor. Dr. Wang, Kültür Devrimi sırasında Çin'deki problemli geçmişiyle yüzleşmek, devam etme direncini bulmak ve gencin yeniden görmesi için çığır açacak bir tedavi bulmaya çabalıyor.

Rotten Tomatoes'da 100'den fazla izleyicinin yorumuna göre film 100 üzerinden 99 gibi kusursuza çok yakın bir puan almayı başardı.

Eleştirmenlerse sinemaseverlerle aynı görüşü paylaşmıyor. Sight, sinema yazarlarının 27 incelemesine göre 100 üzerinden 63 puan alabildi. 

Eleştirmenler "tahmin edilebilir ve sıkıcı" dedi

Eleştirmenler filmin ilham verici bir hikayesi olduğu konusunda hemfikir ancak bazıları dramayı derinlikli bulmadı. Pek çok eleştirmen, Sight'ın tahmin edilebilir ve sıkıcı olduğundan yakınırken sinema filminden çok belgesele benzediği fikrini paylaşıyor.


Film, eleştirmenlerden hem olumlu hem de olumsuz yorumlar alsa da izleyicilerin dramayı sevdiği çok açık görünüyor.

Sight'ın senaryosunu filmin aynı zamanda yönetmeni de olan 41 yaşındaki Hyatt, John Duigan ve Buzz McLaughlin'le birlikte kaleme aldı. 

Başrollerini Terry Chen ve Greg Kinnear'ın paylaştığı film, gösterime girdiği ilk üç günde 2,7 milyon dolar hasılat yaptı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU