Hamaney, Reisi'nin anma töreninde Iraklı müttefiklerini ön plana çıkardı

Hamaney, anma törenine katılan ve yas tutanlarla birlikte oturan yabancı ve Arap heyetlerin aksine, İranlı din adamları ve Iraklı siyasetçilerden oluşan seçkin bir grubun arasında oturdu

Hamaney'in ofisi tarafından yayınlanan ve Reisi'nin anma töreninde Iraklı yetkililer ve siyasetçilerin yer aldığı bir fotoğraf / Fotoğraf: Şarku'l Avsat

İran Dini Lideri Ali Hamaney dün (cumartesi) Tahran'da merhum İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için düzenlenen anma töreninde Iraklı yetkilileri ve siyasetçileri ön sıralara davet etti. Şarku’l Avsat’ın Tesnim haber ajansından aktardığına göre, yasın beşinci ve son gününde düzenlenen anma töreni Hamaney'in Hüseyiniye’sinde (Şiilerin Muharrem ayında toplu matem merasimlerini icra ettiği yerlerin genel adı) yapıldı. Hamaney’in ofisi tarafından yayınlanan görüntülerde onlarca ülkeyi temsil eden siyasi ve hükümet delegasyonlarının varlığı görüldü.

Hamaney, anma törenine katılan ve yas tutanlarla birlikte oturan yabancı ve Arap heyetlerin aksine, İranlı din adamları ve Iraklı siyasetçilerden oluşan seçkin bir grubun arasında oturdu.

Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan, İran'ın önde gelen isimleriyle birlikte Hamaney'in yanında oturarak Reisi için methiyeler okudu. Ayrıca Halk Seferberlik Güçleri (Haşdi Şabi) lideri Falih el-Feyyad, Asaib Ehli’l Hak lideri Kays el-Hazali ve Hikmet Hareketi lideri Ammar el-Hekim'in de video görüntülerinde ciddi bir sohbet içinde görünmeleri dikkat çekiciydi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU