Cannes bu filmi konuşuyor: İzleyiciler sinema salonunu terk etti

Demi Moore'un geri dönüşünü müjdeleyen film için "şimdiden bir klasik" yorumları yapılıyor

The Substance 19 Mayıs'ta prömiyerini yaptığı 77. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmak üzere seçildi (MUBI)

Coralie Fargeat'nın 2017 yapımı filmi Revenge'in devamı niteliğindeki The Substance, Cannes Film Festivali'nde bu yıl yarışan en iğrenç ve en uçuk yapım olarak pazar gecesi prömiyerini yaptı.

Salonu terk edenler oldu

Filmin galası, beklenen pek çok firenin yaşandığı sabah saatlerindeki basın gösteriminin ardından gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Greta Gerwig'in başkanı olduğu jürinin, konusuyla ilgili çok az şey bilinen ve detayları gizli tutulan filme ilk kez göz attığı gala gösteriminde de çok sayıda izleyici salonu terk etti.

Fransız yönetmen Coralie Fargeat'nın merakla beklenen yeni korkusu, filmi izlemeye katlanamayanlara inat festivalin en uzun süre ayakta alkışlanan yapımı oldu. 

Korku filminin jeneriği akarken başlayan alkışlar, 13 dakika boyunca devam etti.

Demi Moore, Margaret Qualley ve Dennis Quaid'in başrollerde yer aldığı film, insanları hayallerindeki hallerine dönüştürmeyi vaat eden The Substance adlı yeni bir ürün etrafında dönüyor. Feminist bir bakış açısına sahip yapım, Fransız yönetmenin ilk İngilizce filmi olma özelliğini de taşıyor.

"Şimdiden bir klasik"

48 yaşındaki sinemacının senaristliğini, yapımcılığını ve kurgusunu da üstlendiği filmin dağıtım haklarını festivalden hemen önce MUBI satın aldı. 
 


IndieWire eleştirmeni David Ehrlich filmin "şimdiden bir klasik" haline geldiğini söyledi.

Sinema yazarı Matt Neglia ise "Demi Moore son yıllardaki en iyi rollerinden birinde göz alıcı bir performans sergilerken, Margaret Qualley neden günümüzün en korkusuz aktrislerinden biri olduğunu kanıtlamaya devam ediyor" diye yazdı.
 


Neglia sözlerine şöyle devam etti:

Üçüncü perde, Film Adam (The Elephant Man), Tarayıcılar (Scanners) ve Cinnet'in (The Shining) unsurlarını unutulmaz bir şeyde birleştiren türün sunabileceği en üst düzey, iğrenç, son zamanların en iyi örneklerinden biri. Bu filmi çok ama çok sevdim!

The Substance'ın Rosie Huntington-Whiteley, Abel Ferrara ve Carla Bruni gibi isimlerin de katıldığı gala gösterimi 20 dakika geç başladı. Gösterim gece saat 1 sularında sona erdiğinde, 61 yaşındaki Moore'un büyük geri dönüş filmi için ritmik alkışlar susmak bilmedi. 

Moore, Qualley ve Fargeat bu tepkiden dolayı sersemlemiş görünüyordu. Moore ekrana bir öpücük atarak "Teşekkürler! Teşekkür ederim!" dedi.
 


Sevimli köpeği Pilaf'ın da eşlik ettiği Moore, dün sabah saatlerinde Hollywood'da yaş alan bir aktris olarak ilgili şunları söyledi:

Sadece ortaya çıkıyorsunuz ve önünüzdeki şeyle elinizden gelen en iyi şekilde yüzleşiyorsunuz. Bence en önemli şey dünyanın sizi nasıl gördüğü değil, sizin kendinizi nasıl gördüğünüz... The Substance'ın konusu da tam olarak bu. Biz kadınların sorgulamadan kabullendiği idealize edilmiş kadına ilişkin bu erkek bakış açısı... Ve bence değişiyoruz. Şu anda değişimi yaşıyoruz.


Independent Türkçe, Deadline, Hollywood Reporter, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU