Yargıtay'a seçilen üyeler arasında darbe davalarında karar veren hakimler öne çıktı

Yüksek yargıdaki seçimler Hakim ve Savcılar Kurulu tarafından yapıldı

Fotoğraf: Twitter

Hakimler ve Savcılar (HSK) Genel Kurulu tarafından, boş bulunan 8 Yargıtay üyeliği ile 3 Danıştay üyeliğine seçim yapıldı.

Seçimde Yargıtay üyeliklerine seçilen hakimlerin tam listesi şöyle:

Ankara 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Nazmi Alp
Hatay Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Turan Oral
Ankara hakimi Ali Ramazan Bilgisiçok
Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya
Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Faruk Şener
Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Dik
Ankara Başsavcıvekili Ramazan Dinç
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Remzi Doğan

Danıştay üyeliklerine ise Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemal Kuku, Ankara Vergi Mahkemesi Başkanı Tekin Yalım, Danıştay Savcısı Zuhal Öztaş getirildi. 

FETÖ'ye yönelik davalarda karar veren 5 hakim Yargıtay'a seçildi

Independent Türkçe'nin ulaştığı bilgiye göre, Yargıtay'a seçilen isimlerden bazıları, FETÖ'ye yönelik mücadeleleriyle dikkat çekiyor.

Ceza İşleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Aytekin Sarıkaya, 7 Şubat MİT krizinin yaşandığı 2012 yılından bu yana yargı içinde FETÖ'ye karşı mücadelesiyle öne çıkıyor.  Sarıkaya, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra yargının devletin diğer kurumlarıyla koordine olmasında da öncülük yapmış isimlerden birisi. 

Ramazan Dinç ise, darbe girişiminin karargahı olarak bilinen Akıncı Üssü'yle ilgili iddianameyi  hazırlayan isim olarak biliniyor.

Yargıtay'a atanan bir diğer üye olan Oğuz Dik, Genelkurmay Çatı Davası, Kara Havacılık Davası, MEBS Okulu, EDOK komutanının kaçırılması, Sahil Güvenlik Davası, Kara Harp Okulu Kursiyerleri Davası gibi bir çok 15 Temmuz davasının yargılamasını yapan Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı olarak görev yaptı.

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Nazmi Alp, FETÖ üyeliği ve yöneticiliğinden yargılanan çok sayıda kişiye yönelik davada karar verdi. Alp, Ankara'daki görevinin ardından Çanakkale'ye atandı.

Seçilen bir başka isim olan Faruk Şener, Eskişehir'deki FETÖ yargılamalarının yapıldığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yaptı. 

Hatay'da görev yapan Ahmet Turan Oral ise, Hatay Samandağ'daki darbe davasında karar veren mahkeme başkanı olarak biliniyor.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU