Netflix'teki yeni dizi, izleyenlerin aklını başından aldı: "Başyapıt"

"İzlediğim en iyi dizilerden biri ve bunun gerçek olduğunu bilmek yürek parçalayıcı"

Senarist Richard Gadd, başrolleri Jessica Gunning ve Nava Mau'yla paylaşıyor (Netflix)

Netflix izleyicileri, gerçek ve dehşet verici bir ısrarlı takip hikayesine dayanan yeni gerilim dizisini keşfettikten sonra çılgına döndü.

İskoç komedyen Richard Gadd, Baby Reindeer adlı gerilim dolu mini dizide, yıllarca takip edilmenin yarattığı travmatik deneyimi anlatıyor.

40 bin e-posta, 740 tweet, 350 sesli mesaj, yüzlerce mektup

Netflix, 18 yaşından küçükler için uygun olmadığını belirttiği dizinin konusunu şöyle özetliyor:

Başarısız bir komedyen hassas bir kadına iyi niyet gösterisinde bulunduğunda ikisinin de hayatını mahvedebilecek boğucu bir saplantının fitilini ateşler.

Gadd, bardaki bir kadına ücretsiz olarak çay ikram ettikten sonra hayatı altüst oldu. 34 yaşındaki oyuncu, 5 yılı aşkın bir süre boyunca 40 bin e-posta, 740 tweet ve 350 sesli mesajın yanı sıra yüzlerce mektupla taciz edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rahatsız edildiğini polise bildirdi ancak istenmeyen iletişim "açıkça" tehditkar olmadığı için güvenlik güçlerinin yapabileceği bir şey yoktu.

Gadd, yaşadığı travmayı anlatan bir tiyatro oyunu yazdı. Israrlı takipçisinin kendisine taktığı lakap olan "Baby Reindeer" adlı bu oyun, televizyona uyarlanarak Netflix dizisine dönüştürüldü.

7 bölümden oluşan dizi, Jessica Gunning'in canlandırdığı Martha tarafından taciz edilen Donny'nin etrafında dönüyor. Donny'yi dizinin yaratıcısu Richard Gadd canlandırıyor.

Gadd, Netflix'e yaptığı açıklamada "Israrlı takip televizyonda parlatılıp heyecan verici gibi sunuluyor" dedi.

Bir gizemi var. Karanlık bir sokaktaki biri gibi. Gerçekten seksi, çok normal biri ama sonra yavaş yavaş tuhaflaşıyor. Ama ısrarlı takip bir akıl hastalığıdır. Takipçiliğin katmanlarını daha önce televizyonda görmediğim bir şekilde göstermek istedim.

GQ'ya konuşan Richard Gadd, dizinin etkileyici finaliyle ilgiliyse "Tüm dizinin en gerçekçi sahnesi" ifadelerini kullandı.
 


Martha'nın gerçek hayatta yasalar gereği Gadd'a, arkadaşlarına ya da ailesine yaklaşmaması gerekiyor.

"Kasvetli ama harika"

Netflix izleyicileri, İskoç komedyenin yaşadığı travmayı başarılı bir diziye dönüştürmesinden çok etkilendi. Bazı seyirciler diziyi "başyapıt" diye nitelendirdi.

Sosyal medyada diziden bahseden bir izleyici şöyle yazdı:

Baby Reindeer çılgınca ama 1) gerçek bir hikaye olması 2) başrol oyuncusunun gerçek hayatta bu gerçek hikayenin kurbanı olması onu çok daha ÇILGIN yapıyor.

Başka bir kullanıcı diziyi bir oturuşta bitirdiğini söyledi.

Dün Netflix'te Baby Reindeer'ın tamamını izledim ve kesinlikle inanılmaz.

Diziden övgüyle bahseden başka biri ekledi:

Komik, tuhaf ve ürpertici olmaktan çıkıp gerçekten üzücü bir hal alıyor. Kolay bir seyirlik değil ama gerçekten önemli bir seyirlik.

Dördüncü bir izleyici şöyle yazdı:

Aman Tanrım, Netflix'teki #BabyReindeer kasvetli ama harika. Kara mizah ve bir ısrarlı takip hikayesinden çok daha fazlası.

"Şiddetle tavsiye ederim"

Bir başka Netflix kullanıcısı da diziden övgüyle bahsetti:

Travma, istismar ve akıl sağlığı üzerine güçlü bir çalışma. İnanılmaz yazım, performanslar ve prodüksiyon. Zaman zaman kolay bir seyir değil ama son derece sürükleyici.

Bir izleyici dizi için "Uzun zamandır gördüğüm en iyi şeylerden biri. Şiddetle tavsiye ederim" diye yazdı. 

Diğeriyse 10 üzerinden 10 verdiği dizinin kendisini çok ağlattığını söyledi.

Bir diğeri de şöyle yazdı:

İzlediğim en iyi dizilerden biri ve bunun gerçek olduğunu bilmek yürek parçalayıcı.


Independent Türkçe, Daily Mail, GQ

DAHA FAZLA HABER OKU