Rus basınında Gazze savaşı: "1 Nisan'daki saldırı, İran için feci sonuçlara yol açabilir"

Gazze savaşının 192. gününde Rus basını gelişmeleri nasıl görüyor?

Görsel: İzvestiya

Gazze savaşının 192. gününde Rus basını gelişmeleri nasıl görüyor?

Independent Türkçe için 12 Nisan Cuma günü Rus basınında yer alan haber ve analizleri derledik:
 

İzvestiya:

Prohor Dorenko'nun Tel Aviv'den geçtiği haber özetle şu şekilde:
 

 

İntikam ve bölge sakinleri: Bölgede gerilimin yükselmesi ihtimali İsrail'de nasıl değerlendiriliyor?

12 Nisan akşamı Yahudi devletinin kuzeyindeki Lübnan'dan onlarca roket saldırısı düzenlendi

Hizbullah örgütü İsrail'in Kuzey kesimlerine total darbeler indirmeye başladı: 12 Nisan akşamı Lübnan topraklarından Yahudi devletinin Kuzey bölgelerine yaklaşık 50 füze fırlatıldı. Hizbullah saldırıları fonunda ve İran'ın "intikam darbesi"ni beklerken ABD Ortadoğu'ya yığınağı güçlendiriyor.

Yahudi devleti askeri hava kuvvetlerinin 1 Nisan'da İran'ın Şam konsolosluğuna saldırmasından sonra dünya medyası Tahran'ın saldırısını bekliyor. Haber kurumlarında ve televizyon kanallarında az daha her gün patlak verebilecek üçüncü dünya savaşı konuşuluyor.

Haliyle İran, İsrail'e verilecek yanıtın geniş çaplı bir savaşa dönüşmemesi gerektiğini çok iyi anlıyor. İslam Cumhuriyetinin kuruluşunun yıldönümünde gerçekleşen 1 Nisan saldırısı İran'ı büyük bir savaşın içine çekme girişimi dışında bir şey olmayıp bu durum ülke için korkunç felaketlere neden olabilir.

Öte yandan ölçülü davranmak da Yahudi devletinin her tür provokasyonuna karşı serinkanlılık sergilemesi açısından Tahran için önemli olacaktır. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan gerilimin yükselmemesi için yanıtların "sınırlı" olacağını ifade etti.
 

 

Blinken, Mısır Dışişleri Bakanı ile İran çevresindeki durumun tırmanması tehdidini görüştü

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yayımlanan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, İran'ın İsrail'e karşı muhtemel cevap saldırısından doğabilecek durumu konuştular.

Dışişleri Bakanı Blinken İran'ın gerilimi artırmasının bölgenin çıkarına olmayacağını ifade etti. Dışişleri Bakanı Blinken ve Dışişleri Bakanı Şükri, Gazze'ye insani yardımın artırılması konusunda yapılan girişimleri, Filistin'in sivil ahalisinin korunması ve rehinelerin tamamının salıverilmesiyle sonuçlanacak ivedi ateşkes konularını konuştular.


Детали (Detaylar):
 

 

New York'ta Filistin yanlısı büyük gösteride çatışmalar ve tutuklamalar

New York polisi Gazze Şeridi'ndeki savaşa karşı düzenlenen geniş katılımlı gösteri sırasında Manhattan'ın merkez sokaklarını kapatan Filistin yanlısı göstericileri gözaltına aldı.

Herald Square'den başlayan geniş katılımlı yürüyüş Filistin yanlısı Within Our Lifetime ve Yahudi "Barış İçin Yahudi Sesi" ve IfNotNow örgütler tarafından düzenlendi.
 

 

CNN: İran'ın İsrail'de birden fazla hedefi vurması bekleniyor

ABD, İran'ın önümüzdeki günlerde İsrail topraklarındaki birçok hedefe saldırı düzenlemesini bekliyor. Bunu 13 Nisan'da CNN haber verdi.

İki görevli İsrail'i hedef alacak her bir füzenin ABD tarafından yakalanacağını ifade etti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU