TikTok neslini hedef alan Spotify, yeni özellikler için harekete geçti

Remiks özelliği geliyor

"Dans edilebilirlik" de yeni özellikler için bir parametre olacak (Unsplash)

Teknoloji haberleri sitesi TechCrunch, Spotify'ın kodlarına bakan meraklıların yeni özelliklerin ipuçlarını gördüğünü bildirdi. 

Habere göre müzikseverler Adobe Audition ya da Ableton Live gibi programlara gerek kalmadan istedikleri şarkıyı elden geçirebilecek. Parçadan parçaya geçişe dair yeni özellikler de sunulacak. 

Ayrıca bir şarkı listesinin belli bir tempo aralığında olması isteniyorsa buna uymayan parçaların hızının da değişebileceği öne sürülüyor.

TechCrunch, yeni özelliklerin daha önce bu tarz işlere bulaşmamış kişilerin dahi işine yarayabilecek gibi tasarlandığını belirtti. 

Diğer yandan kodlar, bu özelliklerin tamamının "Music Pro" adlı yeni bir üyelik yöntemiyle kullanılabileceğini de ortaya koyuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu haberi ilk olarak bildiren Wall Street Journal (WSJ) da "Spotify, TikTok kuşağı için yeni remiks araçları planlıyor" başlığını attı. Zira Çin şirketi Bytedance'in sahip olduğu sosyal medya uygulaması, pek çok parçanın hızlı halinin ve remiksinin meşhur olmasını sağladı.  

2023'te TikTok'taki parçaların yüzde 38'inin hızı ya da perdesiyle oynanmıştı. Önceki sene bu oran yüzde 25'ti.

WSJ'nin kaynakları, remiks araçlarını geliştirmede henüz erken aşamada olduklarını ve lisans anlaşmalarını henüz tamamlamadıklarını söyledi. Kısacası bu özelliklerin ne zaman abonelere sunulacağı bilinmiyor.

Normalde kullanıcıların gayriresmi remiksleri, orijinal eserin sahiplerine para kazandırmıyor. Spotify'ın yeni araçlarının sanatçılara bu konuda fırsat sağlayacağı tahmin ediliyor. 

Diğer yandan SZA'nın Kill Bill'i TikTok'ta viral olunca sanatçı, şarkısının hızlandırılmış halini piyasaya sürmüştü. Lana Del Ray ve The Cab de hayranları bu işe girişmeden parçalarının hızlandırılmış versiyonlarını hazırlamıştı. 

 

Independent Türkçe, TechCrunch, WSJ

DAHA FAZLA HABER OKU