Yeni iPhone modelinde bulunan U1 yongası, gizemini koruyor

"Şaşırtıcı yeni yeteneklere öncülük edecek"

(AFP)

Apple'ın en yeni iPhone'u, içinde gizemli bir "U1" yongası barındırıyor ve kimse bunun tam olarak ne işe yaradığını bilmiyor.

Şirket yeni iPhone 11 ve iPhone 11 Pro'yu bu hafta tanıtarak bir dizi kamera yükseltmesi ve renk değişikliklerinin yanı sıra büyük ölçüde artan pil ömrü ve performansı gözler önüne serdi.

Ancak çok az bahsi geçen ve gösterişten uzak bir değişiklik daha var. Yeni telefon, "U1" olarak adlandırılan ve ortamda bulunan şeyleri algılamak için kullanıldığı söylenen bir yonga içeriyor.

Bu yonga şimdilik sadece Apple'ın AirDrop teknolojisini kullanan ve kullanıcıların telefonlarını bir başka cihaza doğrultarak dosya transferi yapabilmesini sağlayan yeni bir özellik için kullanılıyor. Apple, bu yonganın diğer cihazların yerini tam olarak saptamada kullanılabileceğini söylüyor. Bu da cihazın tamı tamına nereye doğrultulduğunu bileceği anlamına geliyor.

 

 

Ancak yonganın gerçekte bir dizi başka özellik için de tasarlandığı açık. Bu kadar açık olmayan şeyse, bu özelliklerin tam olarak ne olduğu.

Apple web sitesi, yeni yongaya dair bazı bilgiler sunuyor. Biraz ironik biçimde bu bilgiler, telefonun daha "hassas ve kesin" olmasını sağlayacağını söyleyen bir başlık altında yer alıyor.

Web sitesindeki metinde, "Apple tasarımlı yeni U1 yongası, mekansal farkındalık için Ultra Genişbant teknolojisini kullanıyor ve iPhone 11 Pro'nun U1 donanımlı diğer Apple cihazların konumunu tam olarak saptamasını sağlıyor" ifadeleri yer alıyor:

Bu, iPhone'a başka bir duyu katmak gibi ve şaşırtıcı yeni yeteneklere öncülük edecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca Apple'ın, nesnelerin daha kolay bulunmasını sağlamak için eklenebilecek küçük izleme aygıtları üzerinde çalıştığı söyleniyor. Telefon muhtemelen bu cihazları arayabilecek. Örneğin anahtarlarınızın sadece ne kadar uzakta olduğunu söylemekle kalmayacak, hangi koltuğun altına düştüğünü ve tam olarak nerede olduğunu da belirtecek.

Bunun yanında yonga muhtemelen, Apple'ın artırılmış gerçeklik özelliklerine dair planlarına da yardım edecek. Artırılmış gerçeklik, yakın çevreye dair detaylı bilgi gerektiriyor ve yonga da bu konuda yardımcı olabilir.

Sadece daha pahalı olan iPhone 11 Pro ve Pro Max modellerinde bulunan yonga, daha ucuz olan iPhone 11'de yer almıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU