iPhone 11’den Apple Watch ve TV Plus’a, Apple’ın piyasaya çıkaracağı tüm ürün ve hizmetler

Yeni telefonlar etkinliğin sonunda tanıtıldı ve Apple farklı ürünler hakkında konuşarak çok zaman geçirdi

Apple CEO'su Tim Cook şirketin yeni ürünlerini Kaliforniya'daki merkezde düzenlenen bir etkinlikle duyurdu (AFP)

Nihayet yeni iPhone’larını tanıtan Apple kullanıcılarını daha fazla ürün ve hizmetleri hakkında da bilgilendirdi.

Şirket, Kaliforniya’daki merkezinde saatler süren bir etkinlikle yalnızca üç yeni telefonunu dünyaya tanıtmakla kalmadı aynı zamanda yeni bir Apple Watch ve online yayın platformu hakkında da bilgi verdi.

Apple’ın büyük duyuruları hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

iPhone 11

XR’ın yerine gelen iPhone 11 benzer bir işlev görüyor. Parlak ve enerjik bir telefon. Orta boyutta ve fiyat aralığının en altında.

Apple etkinlikte iPhone 11 kamerası ve telefonun içinde bulunan yeni çip hakkında detaylı bilgi verdi. iPhone 11 yeni pek çok özelliğe sahip ama Apple daha çok telefonun kamerası ve rengi hakkında konuştu.

iPhone 11 Pro

Daha uygun fiyatlı iPhone 11 gibi iPhone 11 Pro’nun da kamerası ve yeni yüzeyi hakkında epey konuşuldu. Ancak Apple daha önce eşi benzeri görülmemiş yeni telefonuyla ilgili biraz daha detay verdi.

Apple bir iPhone’da “pro” adını ilk kez kullanıyor. Şirketin pazarlama başkanı Phil Schiller telefonun adına uygun şekilde, kullanımı gerçek profesyoneller için elverişli hale getirecek çeşitli değişiklikler içerdiğini belirtti. (Ancak yine daha çok renkleri ve kameraları hakkında bilgi verildi.)

Online yayın platformu

Online yayın platformuna büyük önem veren Apple etkinliğin başlangıcında konuyla ilgili çok uzun ve ayrıntılı bir açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket online televizyon izleme hizmeti sunan Apple TV+ ve online oyun oynama hizmeti veren Apple Arcade’e ilişkin detayları duyurdu.  

Apple online film ve televizyon platformu Apple TV+’ı 1 Kasım’da piyasaya sunacak. Platformun aylık ücretiyse 4,99 dolar (yaklaşık 29 TL) olacak.

Şirket ayrıca abonelik temelli oyun platformu Apple Arcade’in 19 Eylül’de piyasaya sunulacağını duyurdu. Apple Arcade’in aylık ücreti de 4,99 dolar olarak belirlendi.

Apple Watch 5. Seri

Apple Watch nihayet saati her an söyleyebilecek. Yeni Apple Watch’a getirilen en büyük yenilik ekranın her zaman açık olması.

Pusula ve yeni gereçler gibi bazı yeni özellikleri de mevcut. Ancak en önemlisi önceki modellerde kullanım için gereken tuhaf bilek hareketine artık ihtiyaç yok.

 iOS 13

Bu etkinlik sırasında duyurulmadı ama duyurulmaması dikkat çekiciydi. Apple, iPhone ve iPad işletim sistemi için garip bir tanıtım yapmıştı. Ve bu durum bu kez de devam etti.

Etkinlikten sonra iOS 13’in bu aydan sonra piyasaya sürüleceğini öğrendik.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU