Efsanevi dizinin yaratıcısından yayın devlerine sert eleştiri

"Bu bir cenaze töreni. Bir şeyler ölüyor"

2007'de sona eren The Sopranos, 21 Emmy ve 5 Altın Küre kazanmıştı (HBO)

Televizyon efsanesi The Sopranos'un yaratıcısı David Chase, yeni röportajında yayın platformlarının yöneticilerini eleştirerek, bu mecrayı kolektif olarak daha basit hale getirdiklerini öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Times'a konuşan Emmy ödüllü yazar ve yapımcı, televizyon programlarındaki kalitenin geriye gittiğini ve 1999'da gösterime giren HBO dizisi The Sopranos'la sektörü altüst ettiği zamanlardaki gibi olmaya başladığını iddia etti.

Chase, ikonik dizinin 25. yıldönümünün sektör için bir kutlama yerine "cenaze töreni" olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

"Daha da kötüye gidiyor"

"Benim olduğum yere geri dönüyoruz" diyen Chase, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Prime Video gibi yayıncılarda reklamlar olacak.

Amerikalı prodüktör, kısa süre önce üst düzey bir eskortla ilgili bir proje yapmaya çalıştığını ve kendisine "bunu basitleştirmesinin söylendiğini" belirtti.

İzleyiciler akıllarını bir şeylere veremiyor, bu yüzden çok fazla anlam ifade eden, dikkat isteyen ve izleyicinin odaklanmasını gerektiren bir şey yapamıyoruz. Peki ya yayın yöneticilerine gelince? Durum daha da kötüye gidiyor. Eskiden olduğumuz yere geri dönüyoruz.

The Times muhabirinin sofistike bir dizi örneği olarak HBO imzalı Succession'dan bahsetmesi üzerine Chase, bu yapıma da yıllar önce yeşil ışık yaktığını hatırlattı. İlk bölümü 2018'de gösterime giren Succession, geçen yıl sona ermişti.

"Bir şeyler ölüyor"

"Yani bu bir cenaze töreni" diye ısrar eden Chase ekledi: 

Bir şeyler ölüyor.

Röportajın bir başka bölümünde 78 yaşındaki Chase, The Sopranos'a başlamadan önce televizyonda çalışmanın nasıl bir şey olduğunu anlattı:

O zamanlar kanallar sanatsal bir çukurun içindeydi. Bir b*k çukuru. Süreç iğrençti. Toplantılarda bu insanlar bir bölümü yapmaya değer kılan tek şeyin çıkarılmasını isterdi. İstifa etmeliydim.

"Onları pişman ettim"

Chase, The Sopranos'un başarısına değinerek şöyle dedi: 

Onları onlarca yıldır süren aptallıklarına ve açgözlülüklerine pişman ettim.


Independent Türkçe, Times, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU