Ghislaine Maxwell, Epstein'i "kraliyet ailesiyle tanışması için" İngiltere'ye götürmüş

Gizlilik kararının kaldırıldığı belgelerde, Ghislaine Maxwell'in çocuğa yönelik cinsel taciz suçlusu Jeffrey Epstein'i kraliyet ailesiyle tanışması için İngiltere'ye götürdüğü iddia ediliyor

(Reuters/AP)

Gizlilik kararının kaldırıldığı mahkeme belgeleri, Ghislaine Maxwell'in çocuğa yönelik cinsel taciz suçlusu Jeffrey Epstein'i, Prens Andrew ve diğer kraliyet üyeleriyle tanıştırmak üzere İngiltere'ye götürdüğünü öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Epstein'in Florida'nın Palm Beach şehrindeki malikanesinin yöneticisi Alfredo Rodriguez'in yeni ortaya çıkan iddiası, Maxwell'in kötü şöhretli pedofili Epstein'i Prens Andrew'le tanıştırmadığı yönündeki tekrarlanan ifadesini şüpheli hale getiriyor.

Cuma gecesi yüzlerce e-posta ve ifade tutanağı arasından Rodriguez'in ifadesinin gizlilik kararı kaldırıldı.

Duruşma sırasında, 2012'de Epstein'in kara kaplı küçük telefon defterini sakladığı ve satmaya çalıştığı için hapse atılan Rodriguez'e Prens Andrew ve Epstein arasındaki ilişki sorulmuştu.

Mahkemeye, Epstein'in "dehşet evi" diye adlandırılan mülkünün çeşitli yerlerine dağılmış ve kraliyet üyesine ait "birçok fotoğraf" olduğu için ikilinin birbiriyle bağlantılı olduğunu bildiğini söylemişti.

Daha sonra Epstein'i kastederek şöyle demişti:

Maxwell onu kraliyet ailesiyle tanıştırmak için İngiltere'ye götürdü.

Bu iddia; Epstein, Maxwell ve hüküm giymiş tecavüzcü Harvey Weinstein'i Prens Andrew'un kızı Beatrice'in Windsor Kalesi'ndeki partisinde gösteren 2006'da çekilmiş bir fotoğrafla destekleniyor.

Maxwell'in hukuk ekibine, e-postalarında ve kısa mesajlarında Prens Andrew'un adının yanı sıra "seks oyuncağı" ve "köle" gibi terimleri araması için emir verildiğini ortaya koyan daha fazla gizlilik kararı kaldırılmış belge ortaya çıktı.

Mahkeme emri 2016'da Maxwell'in avukatlarıyla Virginia Guiffre'in ekibi arasındaki bir anlaşmazlık sırasında verilmişti. Guiffre, Prens Andrew'un 2000'li yılların başında reşit olmadığı dönemde kendisine birçok kez cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etmişti.

Virgina Guiffre'in davasında kısa süre önce gizliliği kaldırılan diğer belgeler arasında Prens Andrew'un Epstein'in Karayipler'deki adasında reşit olmayan kızlarla seks partilerine katıldığı ve çift birlikte banyo yaparken Guiffre'in ayak parmaklarını emdiği iddiaları da yer alıyor.

Prens Andrew her türlü suçu reddediyor. Mahkeme belgeleri aracılığıyla kimliğinin tespit edilmiş olması, söz konusu kişinin Epstein'in işlediği herhangi bir suça karıştığı ya da bundan haberdar olduğu anlamına gelmiyor.

2016'da Virgina Guiffre'in avukatlarından Meredith Schult, Maxwell'in ekibinden aralarında "Prens", "Andrew", "Kraliyet", "reşit olmayan", "masaj", "köle", "seks", "meme ucu" ve "dildo"nun da bulunduğu 368 kelimenin aranmasını talep etmişti.

Aramada nelerin ortaya çıktığı hâlâ bilinmiyor; Maxwell'in avukatları bunun "boşa kürek çekme" olduğunu iddia etmişti. Mahkemeye gelmeden önce davada anlaşma sağlanmıştı.

The Independent yorum için Prens Andrew'un temsilcileriyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU