Milyarder pedofil Epstein'i intihara sürükleyen süreç cezaevi kayıtlarıyla ortaya çıktı

ABD'li milyarderin kendisi gibi pedofili suçundan tutuklu bulunan eski ABD cimnastik takımı antrenörü Nassar'a mektup yazdığı ortaya çıktı

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla tutuklanan Epstein'in 45 yıl hapsi isteniyordu (Reuters)

ABD'li milyarder pedofil Jeffrey Epstein'in Manhattan'da tutulduğu hücrede intihar etmeden bir diğer pedofili suçlusu eski ABD cimnastik takımı antrenörü Larry Nassar'a mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Mektubun Nassar'a ulaşmadığı ve intiharının ardından Epstein'e geri döndüğü anlaşıldı.

Epstein soruşturmasıyla ilgilenen ve mektubu fark eden bir yetkili cezaevi personeline gönderdiği e-postada, "Mektup yollanmış ve ardından geri dönmüş gibi duruyor. Mektubu açmam mı, yoksa başka birine teslim etmem mi gerekiyor emin değilim?" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay AP'nin bilgi alma hakkı yasası kapsamında Cezaevleri Bürosu'ndan Epstein'le ilgili belgeleri talep etmesiyle ortaya çıktı. 

AP'nin ele geçirdiği 4 bin kadar belgenin içinde mektubun içeriğine dair bilgi olmasa da, milyarder pedofilin psikolojisine ışık tutacak detaylar yer alıyor.

10 Ağustos 2019'da intihar eden Epstein'in kendisini "korkak" olarak tanımladığı ve mahkum olarak cezaevindeki hayatına uyum sağlamakta güçlük çektiği belirtiliyor.

Ölümünden 2 hafta önce cezaevi yetkililerinin hazırladığı bir raporda, 66 yaşındaki milyarderin hücresinin köşesinde boş bir yüz ifadesiyle oturduğu ve sürekli çalışan kırık tuvaletin bitmeyen sesini dinlediği belirtiliyor.

İlk etapta uyum sağlamaya çalışmış

Cezaevi kayıtlarına göre 6 Temmuz 2019'da federal hapishaneye konulan Jeffrey Epstein, hakkındaki haberlerin ve mahkumlar arasındaki tanınırlığının artması nedeniyle 22 saat içinde diğer mahkumlardan ayrılarak başka bir yere kondu.

Sağlık taramasında son 5 yıl içinde 10'dan fazla kadınla ilişkisi olduğunu söyleyen Epstein ayrıca uyku apnesi, hipertansiyon ve sırt ağrısı gibi sağlık şikayetleri olduğunu cezaevi yönetimine bildirdi.

İlk olarak cezaevi hayatına uyum sağlamaya çalışan Epstein'in Yahudi inanışına uygun bir yemek düzeni ve dışarda spor yapmak için izin istediği, hatta intiharından iki gün önce 73 dolarlık bir alışveriş yaparak radyo ve kulaklık aldığı cezaevi kayıtlarına geçti.

Ancka 18 Temmuz 2019'da davaya bakan yargıcın Epstein'in kefalet talebini reddetmesiyle milyarder pedofilin ruh hali de değişmeye başladı. 

Bundan 4 gün sonra hücresinin zemininde boynuna çarşaf sarılı halde bulunan Epstein kurtuldu. Yaralarının hastaneye kaldırılmasına gerek olacak kadar ciddiyet taşımadığı anlaşıldı.

İlk intihar teşebbüsünün ardından gözetim altına alınan Epstein'in yatağının kenarında boş bakışlarla oturduğu ve yüzünü duvara döndüğü cezaevi kayıtlarına geçti.

ABD'li milyarderin intiharından bir gece önce avukatlarıyla görüşmeyi reddettiği ve 15 yıl önce ölen annesine telefon etmeyi talep ettiği belirtildi.

İntihar ettiği gece Epstein'i gözlemlemekle görevli iki gardiyanın da iki saatlik nöbetleri boyunca sandalye üzerinde uyudukları tespit edildi. Cezaevi yönetimini intiharla ilgili olarak, Epstein'in sosyal statüsünü kaybedecek olması, diğer kişilerle bir bağlantısının bulunmaması ve hayatının geri kalanını cezaevinde geçireceği düşüncesinin etkili olduğu değerlendirmesinde bulundu.


Independent Türkçe, NY Post, AP

DAHA FAZLA HABER OKU