Kuytul için tutukluğuna devam, Alagöz için tahliye kararı verildi

Furkan Vakfı üye ve yöneticilerinin yargılandığı davanın 4. duruşmasında vakfın başkanı Ali Alagöz adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla tahliye edildi. Mahkeme, vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul'un ise tutukluluğunun devamına karar verdi

Fotoğraf: AA

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı üye ve yöneticilerinin yargılandığı 45 sanıklı davanın 4. duruşması Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Furkan Vakfı Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz duruşmaya Bolu Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Kuytul, vakfın suç örgütleriyle bir bağlantısının olmadığını iddia etti.

Alagöz’de suçsuz olduğunu ileri sürerek tahliye ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, Alagöz'ün adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine, Kuytul’un ise tutukluğunun devamına karar verdi

'Suç davası değil sus davası'

Duruşmanın ardından bir açıklama yapan Kuytul’un avukatı Adem Tural, "20 aydır hiçbir sebep olmadan tamamen keyfi nedenlerle tutuklu bulunan Alparslan Hoca’nın tahliye edilmemesi onun siyaseten esir tutulduğunu tescillemiş oldu. Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz'ü tahliye ederek sanki adalet varmış gibi yapanlar bilsinler ki bu dava sus davasıdır suç davası değildir" dedi.

Adana Merkez Park’ta toplanan Furkan Vakfı üyeleri mahkemenin kararını protesto etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU