İsrail bombardımanı Lübnan'ın güneyindeki camilere ulaştı

Saldırılarda bir dizi ev hedef alındı

Güney Lübnan'da İsrail'in bombaladığı yerlerden yükselen dumanlar / Fotoğraf: AFP

İsrail'in güney Lübnan'ı bombalaması camileri hedef alma noktasına ulaştı ve bazı kasabalara yönelik yeniden fosfor mermileri kullanıldı. Birkaç ev birkaç kez hedef alındı. İsrail ordusunun Hizbullah'ın askeri üssü olduğunu söylediği Ayta eş-Şaab'daki bir evi dün bombaladı.

Hizbullah ise İsrail askerlerinin bulunduğu yerlerin ve topluluklarının hedef alındığını duyurdu. Savaş medyası, bu yılın 11 ve 12 Aralık tarihlerinde Er-Rahib, Ramya bölgeleri ile Şumeyra kışlasının hedef alındığını gösteren videolar paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hizbullah, Güney Lübnan'ın Coya kasabasından Ahmed Hasan Mukahhal adlı bir savaşçının öldüğünü duyurdu. Böylece Hizbullah safında ölü sayısı 103'e yükseldi. Hizbullah ayrıca savaşçılarının Yiftah kışlasını ve civardaki İsrail askerlerini ve araçlarını uygun silahlarla ve ayrıca öğleden sonra Honen Kalesi'nde toplanan İsrail askerlerini hedef aldığını açıkladı. Bu, Cubeyn kasabasındaki caminin bombalanması da dahil olmak üzere, İsrail'in güney Lübnan'daki birçok kasabayı bombalamaya devam ettiği bir dönemde gerçekleşti. Söz konusu bombalama sonucunda büyük hasar kaydedildi ve Yarin Camii yakınlarına ve kasabanın kuzey ucuna top mermileri düştü.

İsrail ordusu birkaç gün önce Ayta eş-Şab'ta askeri üs olduğunu iddia ettiği bir evi hava saldırısı ile hedef aldığını gösteren bir video yayınladı. Ulusal Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre bombalama cuma günü gerçekleşti. Ajans, “Bir aydan kısa bir süre içinde İsrailliler, insansız hava araçlarıyla Ayta eş-Şab kasabasının merkezindeki Randa bölgesinde bir vatandaşa ait evi kasten hedef aldı. Haydar Surur isimli vatandaşın evine dün (Perşembe) bir füze atıldı. Surur ve ailesi saldırıların başlamasıyla bu evi terk etmişlerdi” bilgisini verdi.

Surur'un evi bu şekilde hedef alınan ilk ev değil, çünkü daha önce de birçok ev birkaç kez hedef alındı. Bunlar arasında altı kez hedef alınan ve Marvahin kasabasının eteklerindeki UNIFIL genel merkezinin karşısında bulunan bir ev ve geçen ay üç kez hedef alınan Meys el-Cebel'deki başka bir ev de var. Ayta eş-Şab'ta bir ev ve Umm el-Tut kasabasında başka bir ev ile yine Ayta eş-Şaab'da üçüncü bir ev perşembe günü öğleden sonra hedef alındı. Bombalamanın ardından evlerde yangın çıktı.

İsrail ordusu güneydeki kasabaları fosfor bombalarıyla yeniden hedef aldı. El-Vataniyye'nin dün bildirdiğine göre Hiyam kasabasının eteklerine fosforlu top mermisi atıldı.

Yarin kasabasındaki yerleşim mahalleleri, Tayr Harfa kasabasının etekleri, Alma eş-Şab ile Nakura arasındaki bölge benzer şekilde topçu bombardımanına maruz kaldı.

Merciiyyun bölgesinde, bölgeyi besleyen yüksek gerilim şebekesinin bulunduğu Telle el-Aziyye'ye İsrail'in topçu bombardımanı gerçekleştirmesi sonrasında Taybeh kasabasının elektriği kesildi. Öte yandan İsrail helikopterleri, Meys el-Cebel kasabasının kuzey eteklerinde, hastaneye giden ana yola iki füze attı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU