İmamoğlu'ndan Yenikapı'daki araçlarla ilgili ilk açıklama: Bir kısmını bulamadık

İmamoğlu, araçların iade edileceğini belirtti

Fotoğraf: Twitter/Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Yenikapı’da sergilenme hazırlığında olan araçlarla ilgili olarak ilk açıklamasını yaptı ve araçların iade edileceğini, bir kısmının da bulunamadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği bir programa katılan İmamoğlu, şunları söyledi:

İade edeceğiz. Bir kısmını bulamadık. Baktık, bizden önce devretmişler 23 Haziran’a yakın. Olsun. Gitti ya, önemli olan o. Sonuç şu: Umutsuz olmayın arkadaşlar. Çok önemli, değerli işler başaracağız. Dünya bize hayran! Ama öyle birilerinin dediği gibi, otobanlardan ya da otoyollardan dolayı bize hayran değil. Niye hayran biliyor musunuz? Demokrasiye olan inancımızdan dolayı hayran.”

İBB'deki işten çıkarmalar

İmamoğlu, ayrıca işten çıkarılan bazı iBB çalışanlarıyla ilgili de şunları söyledi:

Benim dönemimde işten çıkarılan kişiler var. Ve bunlar işsiz insanlardı. Elbette işe girmişlerdi. Şimdi çıkarıldılar. Bu çıkarılanlar, çıkarılmadan sonra bizi, sözüm ona karalamaya çaışıyorlar. ‘İşsizlik var, sen bizi işsiz bıraktın!’ Bakın, biz, bir söz daha verdik: Adil olacağız. Ben, 31 Mart’tan sonra 18 gün görevde kaldım. Bir tek kişiyi işe almadım. Benim yanımda ekibim vardı, 40-50 kişi. Bir tartışma vardı, bir tereddüt vardı. Ahlaklı davranmak adına, sürecin netleşmesi adına, YSK’nın kararını beklemek adına, o dönemde 1 kişini bile işe girmesi ile ilgili işlem yapmadım. 6 Mayıs’ta karar açıklanıyor. Haziran 23’e kadar olan bölümde binlerce elaman alınır mı işe? Seçim döneminde, sağda solda gezerken iş ilanı duydunuz mu? Ben duymadım. Bir çağrı duydunuz mu? Ben duymadım. Ne için işe aldı? Hangi koşulla işe aldı? Doğru değil ki. Yanlış.

"Ben adil olma sözü verdim" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

İnsanlara, hele hele o gençlere dedim ki ben, ‘Artık liyakat konuşacak.’ Ahlaklı bir süreçle, herkese fırsat eşitliği vereceğiz. Kimse, ‘Benim bu ülkede şansım yok ki kardeşim, ağzımla kuş tutsam beni adam yerine koymaz’ demeyecek. Her genç diyecek ki, ‘Ben, çalışırsam olur kardeşim.’ Benim ona bunu dedirtmem için adil olmam lazım. Fırsat eşitliği yaratmamız lazım. Bu şehrin imkanlarını bu şehrin insanlarına eşit bir biçimde dağıtmamız lazım. Onun gereğini yaptık. Elbette bunun yanında suç işleyenler de var, o ayrı. 

"Belki yazarlar, tatile gitti diye!"

İmamoğlu, önceki gün gerçekleştirdiği Sivas ziyaretine şu ifadelerle değindi:

 Dün, Sivas’taydım. Sivas Kongresi’nin 100’ncü yıl dönümüne gittim. Bunu da yazamadılar. Belki yazarlar, ‘Tatile gitti’ diye! Onur ve gurur duydum. Evet, bir kesim, hala bir siyasi karşıtlıkla bana hala sert bakıyordu. Sert bakanların yüzde 70’i, gözlerimiz birbirinden ayrılırken hafif bana kur yapıyordu, onu söyleyeyim. Yüzde 80’iyle Aramızda bir bağ oluştu. Beni dinliyorlar, biliyorum. Buluşacağız. Kucaklaşacağız. Tarihini bilmiyorum. O yüzde 20’lik çok sert bakışları olan arkadaşlara şunu söylüyorum: ‘Yüreğinizdeki buzları eriteceğim kardeşim.’ İnatla. Bana oy verseniz de vermesiniz de.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU