Alacakaranlık'ın yönetmeni, Oscarlı iki aktrisin seçmelere girdiğini hatırlamıyor

"Gerçekten beni görmeye geldiler mi bilmiyorum"

Bella Swan karakteri, hem Stephenie Meyer'ın kitapları hem de filmlerde aldığı kararlar nedeniyle eleştirilmişti (Summit Entertainment)

Meşhur Alacakaranlık (Twilight) serisinin ilk filminin yönetmeni Catherine Hardwicke, Bella rolü için iki ünlü oyuncunun seçmelere katıldığını söyleyerek şaşırtıcı bir açıklamada bulundu.

İkisini de hatırlamıyor

2008'de gösterime giren filmde, Robert Pattinson'ın canlandırdığı Edward Cullen'ın karşısında Bella Swan rolünde gelecek vaat eden Kristen Stewart yer alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hardwicke, hem Jennifer Lawrence hem de Brie Larson'ın Bella rolü için seçmelere katıldığını ancak performanslarını neredeyse hiç hatırlamadığını itiraf etti.

İlk gösteriminden 15 yıl sonra filmi tartışmak üzere Josh Horowitz'in Happy Sad Confused podcast'ine konuk olan 68 yaşındaki Hardwicke, sürecin çok başında Stewart'ı "gözüne kestirdiğini" açıkladı.

"Kristen'a göz koymuştum"

"Gerçekten beni görmeye geldiler mi bilmiyorum. Emin değilim. Bunu garanti edemem" diyen yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben, çok erken bir dönemde Kristen'a göz koymuştum. Özgürlük Yolu'nu (Into the Wild) görür görmez, 'Sanırım o' dedim. 'Onu istiyorum' diye odaklanmıştım. 'Bu kızda iş var' diye düşündüm. Saçmalık yok, asla abartılı rol yapmayacak, o kızgınlık tabii ki onda var ve yüzü ışıl ışıl. Her şeyi çekebilirsiniz ve o harika görünür.

"Beni hemen reddettiler"

Lawrence, geçmişte verdiği bir röportajda Alacakaranlık seçmelerine katıldığını doğrulamıştı.

Beni hemen reddettiler. Geri bile çağrılmadım. Ama hayatım tamamen farklı olabilirdi. Sanırım bir yıl sonra Açlık Oyunları'nı (The Hunger Games) aldım. Muhtemelen Gerçeğin Parçaları'ndan (Winter's Bone) sonraydı.

İkisi de Oscar kazandı

Lawrence o dönemde sadece 18, Larson da 19 yaşındaydı. İki aktris de kariyerlerinin ilk aşamalarındaydı. İki oyuncu da daha sonra Akademi Ödülü'ne layık görüldü.

Lawrence, Umut Işığım'daki (Silver Linings Playbook) performansıyla 2013'te, Larson da Gizli Dünya'daki (Room) başarısıyla Oscar kazanmıştı.

Edward'ı bulmak daha zor olmuş

Eleştirmenlere göre Stewart, abartısız oyunculuk tarzını Alacakaranlık'a ustalıkla katarak Bella Swan'ı bugün halen bilinen ve çekici bir karakter haline getirmeyi başardı. 

Yönetmen, Edward'ı canlandıracak aktörü bulmanın Bella'dan çok daha zor olduğunu belirtmişti. 

5 filmden oluşan Alacakaranlık serisi dünya çapında toplam 3 milyar 346 milyon hasılat yapmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, ComicBook.com

DAHA FAZLA HABER OKU