AK Parti'den ihracı istenen isimler konuştu: İhraç talebi MYK'da hür aklın olmadığını gösteriyor

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birlikte AK Parti'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen eski genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ ve eski İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı Independent Türkçe'ye konuştu

Kolaj: Independent Türkçe

Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Davutoğlu'nun yakın çalışma ekibi içinde bulunan Selçuk Özdağ, Abdullah Başçı ve Ayhan Sefer Üstün AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

AK Parti'den ihracı istenen isimlerden eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı ilk değerlendirmesini Independent Türkçe'ye yaptı.

Selçuk Özdağ kendilerine bir tebliğ yapılmadığını söyledi.

"AK Parti siyasi iflasa doğru gidiyor"

Hangi gerekçelerle disipline sevk edildiklerini bilmediğini söyleyen Özdağ, "Biz pozitif eleştirilerde bulunduk. Hem AK Parti iyi olsun hem de AK Parti ile birlikte Türkiye hem ekonomide hem siyasett hem eğitimde hem de dış politikada iyi olsun istedik. Bizi kesin ihraç talebiyle disiplene vermekle bu aksaklıklar yok olmayacak" şeklinde konuştu.

"Ehliyete ve liyakate önem vermeyen tercihlerin sonu siyasi iflastır" diyen Özdağ şunları söyledi:

AK Parti siyasi bir iflasa doğru gidiyor.  2010 yılına kadar sorun çözen bir AK Parti vardı ama 2013'lü yıllardan sonra sorunların çözdüğü bir AKP ile karşı karşıyayız. Biz bu eleştirileri yapmasak bile sokak bizim yaptığımız eleştirileri yapmaya devam ediyor. Biz AK Parti içinde sessiz yığınların tercümanı, sesi, vicdanı olmaya çalıştık. Bizi susturmak istiyorlar ama söz de karar da milletin.

"MYK'da hür aklın olmadığını gösteriyor"

İhraç talebiyle disipline sevk edilmeyi beklemediğini söyleyen Özdağ, "AK Parti eleştirilere açık ve özeleştiri yapabilecek kadar da erdemli tavır sergilerdi. Ama son zamanlardaki dil ve üslup eleştirilerimiz arkadaşlarımızı bu yola sevk etmiş olabilir. AK Parti kuruluş amacına aykırı hareket ediyor" diye konuştu.

İhraç talebinin oy birliğiyle alınmasına ilişkin "Orada hür aklın olmadığını gösteriyor" ifadelerini kullanan Özdağ şöyle devam etti:

Oysa Cumhuriyet fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller isterdi. İslam da fikirde birlik istemezdi, itikatta birlik isterdi. Arkadaşlarımız bizi tanıyorlar ama orada keşke düşüncelerini objektif bir şekilde söyleselerdi. Bunların tabanını Ak Parti tabanı da millet de yapar. Bizler de yaparız.

"Konuşmaya devam edeceğiz"

"Biz konuştuk, konuşmaya devam edeceğiz. Yanlış gördüğümüz her şeyi dile getirdik" diyen Başçı da "Bu vatan, bu ülke bizim. Biz, doğru bildiklerimizi söyledik buna da devam edeceğiz. Günübirlik siyaset yapmıyoruz. Önümüze bakıp yürüyeceğiz. Herkes hata yapabilir. Hataları söyleyenlerin böyle bir şeyle karşı karşıya kalması şık değil. Herkesin hatası olacaktır, biz hataları, eksikleri, gidilen yolun sıhhatli bir yol olmadığını söyledik. Bunları yaptığımız için şimdi ihraçla karşı karşıyayız" dedi.

AK Parti MYK'nın istendiği gibi konuşmayanlar hakkında böyle bir karar aldığını söyleyen Başçı, "Bu kararlarla partiyi kurtarmaya çalışıyorlar ama daha da kötüye gidecektir. Dünkü Konya mitingini hep beraber yaşadık. Ama bu gidişatın vatana millete büyük katkılar yapacağını da düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU