Ian McKellen, Yüzüklerin Efendisi'ndeki Gandalf rolünü reddeden yıldızların adlarını verdi

"Umarım kendilerini aptal gibi hissediyorlardır"

Yüzüklerin Efendisi'nde Ian McKellen'a Elijah Wood, Orlando Bloom, Cate Blanchett, Christopher Lee ve Viggo Mortensen gibi isimler eşlik etmişti (New Line)

Ian McKellen, Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) serisindeki Gandalf rolüyle çok seviliyor. Ancak usta aktör bu rolü neredeyse kaçırıyordu. 

J.R.R. Tolkien'in kaleme aldığı epik fantezi türündeki roman, beyazperdeye uyarlanmış ve birer yıl arayla gösterime giren Yüzük Kardeşliği (The Fellowship of the Ring), İki Kule (Two Towers) ve Kralık Dönüşü'nden (The Return of the King) oluşan üçleme ortaya çıkmıştı. Filmler sırasıyla 2001, 2002 ve 2003'te vizyona girerek izleyiciyle buluşmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orta Dünya'nın en ünlü büyücülerinden birini canlandıran 84 yaşındaki ünlü aktör, Variety'ye verdiği röportajda, rol için ilk tercih olmadığını itiraf etti.

"Gandalf için ilk tercih kesinlikle ben değildim" diyen McKellen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tony Hopkins geri çevirdi. Sean Connery kesinlikle reddetti. Şimdi hepsi ortaya çıkıyor ve umarım kendilerini aptal gibi hissediyorlardır.

Britanyalı oyuncu, yeni filmi The Critic'te, Nina Land adlı aktris üzerinde yıpratıcı bir etki yaratan sivri dilli tiyatro eleştirmeni Jimmy Erskine'i canlandırıyor.

Tecrübeli aktör, kötü adam rollerini oynamaya sıcak baktığını söyledi:

Şeytan, genellikle en iyi melodilere ve en iyi repliklere sahiptir ve bazı duygusal sorunları olduğu açık olan çirkin bir adamı oynamak eğlenceli.

7 Eylül'de 48. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan gerilimde Gemma Arterton, Ben Barnes, Colin Firth, Alfred Enoch ve Mark Strong da rol alıyor.

Britanyalı aktörün adı, 60 yılı aşkın oyunculuk kariyerinde 100'den fazla dizi ve filmde geçiyor.


Independent Türkçe, CNN, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU