Ünlü yönetmen istemediği sorular gelince röportajı yarıda kesti

Yeni filmi geçen hafta gösterime giren yönetmen, konu iptal olan meşhur projeye gelince lafı uzatmadı

Neill Blomkamp, Ridley Scott imzalı Yaratık'ın vizyona girdiği yıl olan 1979'da dünyaya geldi (ScreenRant)

İlk Yaratık (Alien) 1979'da gösterime girerek büyük beğeni toplamış ve 1986'da devam filmi Yaratık 2'nin (Aliens) doğmasına vesile olmuştu. 

O zamandan bu yana Yaratık, 4 filmin yanı sıra çok sayıda spinoff ve prequel'le devasa bir seri haline geldi. 

Yaratık serisine yıllardır konuşulmasına rağmen henüz 5. devam filmi gelmedi ve Gran Turismo'nun yönetmeni Neill Blomkamp, bu konuda hâlâ son derece hassas görünüyor.

Soruları geçiştirmeye çalıştı

Uproxx'a verdiği röportajda Blomkamp, yeni filmi Gran Turismo'dan bahsetti. 43 yaşındaki yönetmene, ilk uzun metrajlı filmi Yasak Bölge 9'la (District 9) ilgili sorular da soruldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilimkurgu türündeki filmin ve erken gelen başarının kariyeri üzerindeki etkisi sorulduğunda Blomkamp, soruya kısa bir yanıt vererek geçiştirdi. 

Röportajı yapan Mike Ryan, daha sonra Blomkamp'ın bir dönem adının birlikte anıldığı Yaratık 5'ten bahsetmek istedi. Bunun üzerine yönetmen, gazetecinin sözünü keserek konuşmayı yeniden Gran Turismo'ya getirdi.

Gazeteci Ryan, Blomkamp'la Gran Turismo hakkında zaten uzun uzun konuştuklarını söyleyince Blomkamp ve basın sözcüsü, röportajı kesmeye karar verdi. 

Yönetmen açıkça şöyle dedi:

Yaratık'ta ne olacağını ne kadar az önemsediğimi tanımlamak zor.

Güney Afrikalı yönetmen, 2009 yapımı Yasak Bölge 9'la dünyayı yeni bir uzaylı dünyasıyla tanıştırmıştı. Blomkamp, o zamandan beri Elysium: Yeni Cennet (Elysium) ve Chappie de dahil olmak üzere birçok bilimkurgu yönetti.

James Cameron proje için hâlâ bastırıyor

Yasak Bölge 9'un başarısının ardından Blomkamp, 2015'te Yaratık 5'in prodüksiyon konsept çizimlerini internette yayımlayarak bir sonraki projesinin serinin devam filmi olacağını ima etmişti.

20th Century Fox bu haberi doğrulamış ve Blomkamp'ın yöneteceği Yaratık 5'in 2017'de gösterime girmesi planlanmıştı.

Ancak hayal kırıklığı yaratan Yaratık: Covenant (Alien: Covenant) nedeniyle proje Fox tarafından iptal edilmişti. O zamandan beri, Yaratık 2'nin yönetmeni James Cameron, Blomkamp'ın vizyonunun hayata geçirilmesi için bastırsa da işler rayına oturmadı.


Independent Türkçe, Uproxx, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU