Üç büyükşehirde belediye başkanları görevden alınan HDP’ye destek ziyareti

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcilerinden oluşan heyet, üç büyükşehir belediye başkanının yerine kayyum atanan HDP'yi ziyaret ederek destek verdi. Öğleden sonra ise HDP heyeti, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nu ziyaret etti

Fotoğraf: AA

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabibler Birliği (TTB) üyelerinden oluşan bir heyet Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) ziyaret etti.

Heyet üyelerini genel merkez binasında Eş Genel Başkanlar Sezai Temelli, Nazmi Gür, TBMM Başkanvekili Mithat Sancar ve Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan karşıladı. 

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Sezai Temelli ve DİSK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik basına açıklama yaptı.

'Halkın seçme ve seçilme hakkı gasp edildi

Ziyaretin kendileri açısından çok kıymetli olduğunu söyleyen Temelli, Diyarbarık, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atandığı 19 Ağustos tarihi için ‘kara gün’ ifadesini kullandı.

Kayyuma karşı çıkmanın demokrasi, hukuk, barış mücadelesi olduğunu söyleyen Temelli, arkadaşlarının bir an önce görevlerine iade edilmesini istediklerini belirtti.

DİSK Eş Genel Başkanı Bozgeyik ise, ziyarette üç belediyeye kayyum atanmasını kabul etmediklerini bir kez daha dile getirdiklerini belirtti. Bozgeyik kayyum kararını ‘halkın seçme seçilme hakkının gasp edilmesi olarak gördüklerini söyledi.

Bir gazetecinin sorufsu üzerine ‘görevden uzaklaştırılan Ahmet Türk, Selçuk Mızraklı ve Bedia Özgökçe'nin Avrupa delegasyonuyla planlanan program için genel merkezde bulunduklarını aktardı. Temelli, gün içinde Saadet Partisi'yle de bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.

HDP'den Karamollaoğlu'na ziyaret

Öğeleden sonra ise, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu Ankara Balgat'taki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere bilgi veren Temelli, partisinin demokrasi ittifakı, anayasa ve yargı reformu konularına ilişkin çalışma dosyasını Karamollaoğlu’na sunduklarını söyledi.

Yerel seçimlerde HDP’nin kazandığı üç büyükşehre kayyum atanması konusunda da görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Temelli, durumun kabul edilemez olduğu konusunda Karamollaoğlu ile aynı fikirde olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin bütün sorunlarının ortak bir akılla hareket edilerek çözülmesi gerektiği düşüncesini iki partinin de desteklediğine işaret eden Temelli, "

‘Türkiye'de özellikle 31 Mart sürecine giderken ve daha sonrasında ortaya çıkan gelişmeler, aslında muhalefetin demokrasi zemininde buluşabilir olduğunu gösteriyor’ diyen Temelli. Ekim ayına kadar yoğun bir trafiklerinin olduğunu birçok partiyi ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU