HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Barışı hazmedemeyenler belediyelere saldırdı

HDP MYK’sı Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanması ile ilgili “kesintisiz eylem” kararı almıştı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Diyarbakır'da basın açıklaması yaptı / Fotoğraf: Twitter

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkan Sezai Temelli ve vekillerden oluşan bir grup, kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapmak istedi.

Açıklamaya izin verilmedi.

Polisin basın açıklamasına izin vermemesi üzerine HDP’li grup belediye binasının karşısında bulunan Lise Caddesi’ne geçti.

“Faşizmi yıkıp ülkeyi özgürleştireceğiz”

"Direne direne kazanacağız" sloganları altında basın açıklaması yapan Eş Genel Başkan Temelli, “Her yerden ses çıkartın, durdurun hayatı. Bizimkisi bir hukuk ve adalet mücadelesidir. İradenize geleceğinize sahip çıkın. Dün olduğu gibi bugün de meydanlardayız. Faşizmi yıkacağız, bu ülkeyi mutlaka özgürleştireceğiz, mutlaka kazanacağız” dedi.

Temelli, "Sayın Öcalan çözüm için seslendi, bu sese yanıt vermek yerine şiddet reva görenler hala Pençe, Kıran harekatı peşinde. Barış istiyoruz. Yerel yönetimlerde yerel demokrasi istiyoruz. Bunu hazmedemeyenler belediyelerimizi işgal etti" ifadelerini kullandı.

“Korkaklara karşı gücünüzü gösterin”

Halka belediyelere sahip çıkma çağrısı yapan Eş Genel Başkan Temelli, devamında şunları söyledi:

Susmayacağız. Evet, eş başkanlık sistemi var. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı eş başkanlık sistemi var. Kadınlar vardır, onların eşit temsiliyet hakkı vardır. Bunun gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Gaspa karşı mücadele edeceğiz, halkın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu korkaklara karşı gücünüzü gösterin, durdurun hayatı. Bu gücü sokağa, mahalleye taşıyın. Hukuktan gelen hakkınızı hukuk tanımazlara karşı her yerde gösterin. Bizimkisi bir adalet mücadelesidir Her gün belediyelerine gidin. Türkiye halklarının belediyesidir. Geleceğinize sahip çıkın. Biz halkız, dün olduğu gibi bugün de meydandayız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU