İçişleri Bakanı Soylu'dan kayyum açıklaması: Devlete kafa tutuyorlar

Soylu, "Teröre müsamaha göstermemizi bekleyenler yanılıyordur" dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu / Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır, Van, Mardin Belediye Başkanları'nın görevden alınıp yerine kayyum atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Demokrasiyi istismar edenler devlete kafa tutmaktadır" diyen Soylu, "Türkiye belediyeler üzerinden terörün merkezi haline getirilmeye çalışıldı" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

Milletin oyları teröre istismar edilmemeli. Türkiye belediyeler üzerinden özellikle terörün merkezi haline getirilmeye çalışıldı. Buna kurallar, anayasa, belediye kanunları ve süreç bir cevap verdi. Bir daha bunu tekrarlamayın dedi. Hem demokrasiye hem hukuka halel getirmek isteyenler, kelimenin tam anlamıyla devlete kafa tutmaktadırlar, milletin oylarına leke sürmektedirler. Büyük ve iri laflar söyleyenlere şunu söylemek gerekir; demokrasiyi ve seçilmişliği, terörün muafiyet alanına sokmak isteyenler ebetteki büyük bir hata işlemektedirler. Bunu eleştirenler bal gibi biliyor ki; son 2 yılda, İspanya’da Belçika’da, batıdaki ülkelerin terörle ilişkileri olduğu için sessiz kalıyor. Bunun da onlara gereken cevap olduğunu düşünüyorum. Teröre müsamaha göstermemizi bekleyenler yanılırlar. Terörü ve terörizmi, özellikle halkın helal oylarıyla belediyelerde merkez hale getirmeye çalışanlara da, devletin kuralların, hukukun ve anayasanın sessiz kalmasını beklemek de son derece yanlıştır.

Dün İçişleri Bakanlığınca, HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanları görevden alınarak, yerlerine kayyum atanmıştı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Diyarbakır, Mardin ve Van valileri belediye başkan vekili olarak atandı. 29 ilde yürütülen PKK/KCK operasyonlarında toplam 418 kişi gözaltına alındı” dendi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU