Donald Trump, CNN, MS NOW ve Politico’yu Beyaz Saray’a girişini yasakladı
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CNN, MS NOW ve Politico’nun Beyaz Saray’a girişini yasakladığını duyurdu. Trump, açıklamasında şunları kaydetti:
Derhal yürürlüğe girmek üzere sahte haber kuruluşları CNN, kısa süre önce izleyici ve güvenilirlik eksikliği nedeniyle adını MSNBC’den değiştiren MS NOW ve Politico’nun Beyaz Saray’a girişini yasakladığımı duyurmaktan gurur duyuyorum. Politico, onları ‘hayatta’ tutmak amacıyla Sahtekâr Joe Biden döneminde doğrudan ABD hükümetinden yasa dışı ve gülünç şekilde 8 milyon dolarlık abonelik ücreti aldı. Bu, bana göre yolsuzluk gibi görünüyor.
Medya kuruluşlarının ABD Başkanı, Trump yönetimi veya Amerika Birleşik Devletleri hakkında sürekli kurgu ve yalanlara dayalı haberler yazmasına ya da yayımlamasına izin verilmemeli. Diğer sahte haber kuruluşları da sırada. Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.
Savcı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı talimatı
Bozova Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk’un sosyal medya hesabından paylaştığı videoda hâkim ve savcılara yönelik küfürlü ifadeler kullanması üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Dairesi harekete geçti. Uçuk, Kurul tarafından görevden uzaklaştırıldı.
Uçuk hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca “kamu görevlisine hakaret” suçundan soruşturma başlatıldı.
Adli kaynaklardan edinilen bilgiye göre, soruşturma kapsamında Uçuk hakkında gözaltı talimatı verildi.
Aziz İhsan Aktaş’a suikast soruşturmasında Yılmaz ve Duman hakkında tahliye kararı
Aziz İhsan Aktaş’a suikast iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında 13 aydır tutuklu bulunan Selahattin Yılmaz ve Cem Duman’ın tutukluluğuna yapılan itiraz karara bağlandı.
Mahkeme, Yılmaz ve Duman’ın tahliyesine karar verdi. Kararın ardından Cem Duman cezaevinden serbest bırakıldı.
Selahattin Yılmaz'ın ise başka bir dosya kapsamında hükümlü olması nedeniyle cezaevinde kalmaya devam edeceği öğrenildi
Husilerin tehdidinin ardından Suudi Arabistan'daki 6 kentte erken uyarı sistemi devreye alındı
Suudi Arabistan Sivil Savunma Müdürlüğü, Husilerin tehdidinin ardından ülkenin Yemen sınırı yakınında bulunan kentlerin de olduğu 6 kent için erken uyarı sisteminin tehlike alarmı verdiğini duyurdu.
Sivil Savunma Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Cazan, Abha, Taif, Cidde, Hamis Muşayt ve Yenbu kentlerinde erken uyarı sisteminin devreye alındığı belirtildi.
Kentlerde tehlikeye karşı uyarıda bulunulan açıklamada, uyarı mesajı alan kişilerden sakin olmaları ve resmi makamların talimatlarına uymaları istendi.
Tehlike ortadan kalkana kadar en yakın güvenli yere, özellikle bina içindeki pencerelerden uzak bir odaya geçilmesi ve ev ya da binadan çıkılmaması gerektiği belirtildi.
Dışarıda olanların da en yakın binaya girmeleri veya sağlam bir bariyerin arkasına siper almaları gerektiği aktarıldı.
Sivil Savunma Müdürlüğü, erken uyarı sisteminin devreye alınmasından kısa bir süre sonra açıklama yaparak, kentlerde "tehlikenin geçtiğini" belirtti ancak tehlikenin niteliğine ilişkin bilgi vermedi.
Yemen'deki İran destekli Husiler, Sana'ya gönderilen insansız hava araçları nedeniyle Suudi Arabistan'ı suçlamış ve karşılık verecekleri tehdidinde bulunmuştu.