Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ‘Asfar’ isimli turizm şirketi kurdu

Asfar şirketi, ülkenin 2030 yılına kadar yılda 100 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi çekme hedefini destekleyecek

Fotoğraf: Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), ülkedeki turizm sektörünün büyümesini desteklemek için Suudi Arabistan Turizm Yatırım Şirketi’nin (Asfar) kurulduğunu duyurdu.

Asfar şirketi, ülkenin 2030 yılına kadar yılda 100 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi çekme hedefini destekleyecek.

Şarku’l Avsat'ın haberine göre şirket, yerel turizm değer zincirinin yanı sıra yeni turizm projelerine yatırım yapacak ve Suudi Arabistan’daki şehirlerde konaklama, turistik yerler, perakende satış ve yiyecek ve içecek teklifleri ile cazip destinasyonlar geliştirecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Asfar, ortak yatırım fırsatları aracılığıyla ve yerel tedarikçiler, yükleniciler ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ’ler) turizm projeleri ve destinasyonlar geliştirmesi için cazip bir ortam yaratarak, özel sektöre olanak sağlayacak.

Şirket, Suudi Arabistan’ın üç kıta arasındaki benzersiz stratejik konumundan ve şehirlerinin rekabet avantajlarından yararlanacak.

PIF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Yatırımlar Departmanı’nda Eğlence, Turizm ve Spor Sektörü Direktörü Mishary Alibraheem şunları söyledi:

Asfar, Suudi Arabistan şehirlerinin ulusal ekonomiyi desteklemede oynadığı rolü harekete geçirecek. Suudi Arabistan’daki turizm ve eğlence deneyimini daha da çeşitlendirip zenginleştirerek, her şehrin kendine özgü turizm potansiyelinden en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacak.

PIF, Aseer Investment ve Saudi Downtown Company şirketleri de dahil olmak üzere Suudi Arabistan’ı küresel bir turizm merkezi haline getirmeye katkıda bulunan bir dizi stratejik yatırıma sahip.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU