Rammstein'ın İsviçre konseri: Grubun hayranları ve protestocular karşı karşıya geldi

Ünlü grubun solisti Till Lindemann hakkında cinsel saldırı iddialarının ardından Almanya'da soruşturma açılmıştı

Polis ekipleri, protestocular ve Rammstein hayranları arasında set çekti (AFP)

Cinsel saldırı iddiasıyla gündeme oturan Rammstein'ın İsviçre konseri protesto gösterisine sahne oldu. Bern'deki Wankdorf Stadyumu'nda dün gerçekleştirilen konserde protestocularla ünlü grubun hayranları karşı karşıya geldi.

AFP, iddialarla ilgili gruba tepki gösteren protestocuların “O kadına inanıyorum” ve “Tecavüz kültürüne son verin” yazılı dövizler taşıdığını bildirdi. Protestocuların, Alman grubun hayranlarına orta parmak gösterdiği görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayranlar da protestoculara aynı şekilde yanıt verdi.

Etkinliğin, solist Till Lindemann hakkında Almanya'da soruşturma açılmasının ardından verilen ilk konserlerden biri olduğunu hatırlatan haber ajansı dinleyicilerle görüştü. 

Marie Rouillon adlı Rammstein hayranı iddiaların kendisini ve eşini etkilemediğini söyledi. 15 yıldır grubun hayranı olduklarını belirten 51 yaşındaki Rouillon, iddialar doğru olmasının kendilerini şaşırtacağını ancak yine de grubu dinlemeye devam edeceklerini ifade etti.

20 yaşındaki Lara Andermatt da aynı görüşte olduğunu açıkladı:

İddialar belki doğru belki değil ama ben konser için buradayım. İddialar doğruysa kötü ama Rammstein'ı yine de dinleyeceğim.

24 yaşındaki Rachel Weyermann ise Lindemann hakkındaki iddialarla ilgili kanıt ortaya çıkarsa grubu dinlemeyeceğini belirtti.

AFP'ye konuşan Adriana adlı 20 yaşındaki bir kadın, İsviçre'deki etkinlikten önce kendisine konseri en önde izleme ve konser sonrası partiye katılma teklifi yapıldığını ama bunu reddettiğini söyledi.

İddiaların ortaya çıkmasının ardından İsviçre'de düzenlenecek iki konserin iptal edilmesi için ülkede imza kampanyası başlatılmıştı. İsviçre Sosyal Demokrat Partisi'nin gençlik hareketi İsviçre Genç Sosyalistleri ve feminist grupların desteklediği kampanyaya 7 bin 500'den fazla imza atılmıştı.

İsviçre Genç Sosyalistleri Genel Sekreter Yardımcısı Mathilde Mottet şöyle konuştu:

Bunun işe yaramaması bizi büyük hayal kırıklığına uğrattı. 40 bin kişi potansiyel bir tecavüzcüyü izlemeye geldi. Büyük skandal.

Ne olmuştu?

Skandal, İrlandalı genç bir kadının sosyal medyada, Litvanya'nın Vilnius kentindeki bir sahne arkası partisinde Lindemann tarafından uyuşturulduğunu ve cinsel saldırıya uğradığını paylaşmasının ardından patlamıştı. 

24 yaşındaki Shelby Lynn, kendini "Till Lindemann'la turnede olan casting direktörü" olarak tanıtan Alena Makeeva'nın onu Rammstein'ın konserinde "sıfırıncı sıra" olarak adlandırılan özel bir oturma bölümüne davet ettiğini iddia etmişti.

Kadının iddiasına göre konser sırasında biri onu sahnenin altına götürmüştü. Solist Lindemann'ın kendisine yaklaşmaya çalıştığını ancak kendisinin reddettiğini söyleyen Shelby Lynn, Lindemann'ın öfkeli tepkisiyle karşılaştığını öne sürmüştü.

O zamandan bu yana Twitter, Instagram ve YouTube gibi platformlarda benzer hikayeler ortaya atılmıştı. 

İddiaların yarattığı kargaşa, geçtiğimiz hafta Münih'teki bir dizi Rammstein konserinin ardından gerçekleşmesi planlanan tüm partilerin iptal edilmesine yol açmıştı.

 

Independent Türkçe, AFP, Local

DAHA FAZLA HABER OKU