Netflix tüm zamanların en çok izlenen 10 İngilizce filmini açıkladı

Jennifer Lopez'in The Mother'ı Scorsese'nin gangster destanını solladı

The Mother, gösterime girdiği ilk hafta sonunda ABD'de 2,8 milyon hane tarafından izlenmişti (Netflix)

Jennifer Lopez'in son filmi The Mother, Oscar ya da prestijli bir ödül kazanamayacak olsa da hatırı sayılır bir başarıya imza atarak Martin Scorsese'nin The Irishman'ini önemli bir noktada geride bıraktı: Netflix izleyici ölçümleri.

Lopez'in aksiyon filmi, yayıncı kuruluşun en popüler 10 İngilizce film listesine 8 numaradan girerek Scorsese'nin üç buçuk saatlik gangster destanını listeden indirdi.

Aldığı eleştiriler izleyiciyi etkilemedi

Nick Caro'nun yönettiği ve senaryosunu Misha Green'in kaleme aldığı film, 12 Mayıs'ta Anneler Günü'nden hemen önce gösterime girdi. The Mother, yayımlandığı günden itibaren izlenme oranlarını artırmaya devam etti ve 29 Mayıs haftasında 16,48 milyon saat izlenerek platformda en çok izlenen İngilizce film oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu ivme, filmi Netflix'in tüm zamanların en popüler 10 İngilizce filmi listesine soktu. Netflix, bu listeyi bir filmin platformdaki ilk 28 gününde izlenen saat sayısına göre hesaplıyor.

The Mother, 229,30 milyonluk toplam izlenme saatiyle 8. sırada yer aldı. Film, 2020 yapımı Extraction ve 2022'de yayımlanan Purple Hearts'ı geride bırakmayı başardı. 

Listenin zirvesinde Gal Gadot, Dwayne Johnson ve Ryan Reynolds'ın başrolleri paylaştığı 2021 yapımı Red Notice, 1 numarada yer alıyor.

Lopez filmde kızını korumak için uzun yıllardır saklandığı yerden çıkan kaçak bir suikastçıyı canlandırıyor. Joseph Fiennes, Lucy Paez, Omari Hardwick, Paul Raci ve Gael García Bernal'ın de rol aldığı film, gösterime girdiğinde karışık eleştiriler almıştı.

Adam McKay'in komedi filmi Don't Look Up da benzer eleştirilere rağmen En İyi Film dalında Oscar adaylığı elde etmişti. Film Netflix listesinin ikinci sırasında yer alıyor. 

İşte Netflix'in tüm zamanların en çok izlenen 10 İngilizce filmi:

net.jpg
Listede yer almayı başaran en yeni filmler The Mother ve Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven (Glass Onion: A Knives Out Mystery) (Netflix)


Independent Türkçe, Insider, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU