"Hollywood'un kötü kızı"nın iki yıllık ömrü kaldı: Kanser beyne yayılmış

Paylaştığı görüntülerde gözyaşlarını tutamayan 52 yaşındaki oyuncu, 2015'ten beri kanserle mücadele ediyor

90'lı yıllarda rol arkadaşlarıyla tartıştığı, sete geç geldiği ve hatta fiziksel kavgalara karıştığı iddia edilen Shannen Doherty, "Hollywood'un kötü kızı" olarak anılıyordu (AP)

Türkiye'de Evimiz Hollywood'da adıyla gösterilen 90'ların ünlü televizyon dizisi Beverly Hills 90210'un yıldızı Shannen Doherty, 4. evre meme kanserinin beynine yayıldığını açıkladı. 

İlk olarak 2015'te kansere yakalanan oyuncunun hastalığı 2020'nin sonlarında nüksetmişti. 

Oyunculuğa çocuk yaşta başlayan Doherty, 1980'lerde rol aldığı dizilerle şöhreti yakalamış ve dizilerin aranan isimlerinden biri haline gelmişti.

Doherty, kanser hücrelerinin aşırı çoğaldığını ve vücudunun diğer bölgelerine yayıldığını söyledi. "Metastaz" yapan hastalığın son durumunu öğrenmek için yapılan taramalar, kanserin oyuncunun beynine de yayıldığını gözler önüne serdi. 

shannendoherty06062023-31-2c01daffeb2446d580351becbdc53f5c.jpg
Doherty, hastalığıyla ilgili gelişmeleri Instagram'daki 2 milyon takipçisiyle paylaşıyor (Instagram)


Teşhisi açıklayan Doherty, kanserli hücreleri öldürmek için aldığı ışın tedavisinden görüntülerini Instagram'da paylaştı. Tedavi için gerekli maske yüzüne yerleştirilirken, Doherty gözyaşlarını tutamadı.

Bu korku... Kargaşa.... Her şeyin zamanlaması... Kanser böyle görünebilir.

Doherty, klostrofobisinin tedaviyi zorlaştırdığını da sözlerine ekledi.

ABD'de her yıl kadınlarda yaklaşık 264 bin, erkeklerdeyse yaklaşık 2 bin 400 meme kanseri vakası teşhis ediliyor ve bu sayılar yükseliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak beyin metastazı ya da kanserin beyne yayılması durumu, meme kanseri hastaları arasında nadir görülüyor. Doherty gibi beyne yayılmış meme kanseri olan kişiler için prognoz son 20 yılda iyiye gitmiş olsa da beyin metastazı olan meme kanseri hastaları için genel hayatta kalma süresi halen iki yıldan civarında.

İlk kez 2015'te meme kanserine yakalandığını açıklayan 52 yaşındaki oyuncu, hastalığın ikinci ya da üçüncü evreye ulaştığı ve lenf düğümlerine yayıldığı belirtilmişti. 

Doherty'nin memesi ameliyatla alınmış ancak bu da çözüm getirmemişti. Kemoterapi ve ışın tedavileri alan oyuncu, daha sonra mutlu haberi vererek kanserinin gerilediği açıklanmıştı. 

Beverly.jpg
Shannen Doherty, 1990 ile 94 yılları arasında Beverly Hills, 90210'daki Brenda Walsh karakterini canlandırmıştı (Screenrant)


Ancak Amerikalı oyuncu, ocakta yaptırdığı kontrolde, kanserin beynine yayıldığını öğrendiğini açıkladı. 

Doherty, 2020'de yaptığı bir açıklamada "Bunu sindirebildiğimi sanmıyorum" demişti. 


Independent Türkçe, Daily Mail, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU