Irak: Talabani, Terörle Mücadele Teşkilatı Başkanı ile görüştü

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Başkanı Bafel Talabani, Terörle Mücadele Teşkilatı Başkanı Vahap Halepçe ve bazı liderler ile bir araya geldi

 Görüşme, Erbil Ceza Mahkemesi’nin Ekim ayı Albay Hawkar Caf’ın öldürülmesine karışmaktan suçlu bulunan Halepçe ve diğer beş kişi hakkında idam cezası vermesinden bir gün sonra yapıldı.

Görüşme aynı zamanda KYB ve Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) arasındaki keskin farklılıkların ve bölgenin geçtiğimiz Mart ayının sonundan bu yana petrolünü küresel piyasalara pompalamayı bırakması nedeniyle yaklaşık iki milyar dolarlık kayıp yaşadığı dönemde gerçekleşiyor.

Şarku’l Avsat’ın Talabani'nin medya ofisinden aktardığı açıklamaya göre görüşme sırasında Halepçe’nin bölgeyi korumak, terörle mücadele etmek, federal güçler ve müttefikleriyle koordinasyon sağlamak ile bölgede istikrarı korumak için operasyonları ve çabaları sürdürmek için yönetiminin gelecekteki istihbarat ve askeri stratejisini sunduğu aktarıldı. Açıklamada, Talabani’nin Terörle Mücadele Birimi’ne, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) terörle mücadele eden ilk güç olmasının yanı sıra teröristlerle savaşma ve  bölgenin güvenliğini istikrarsızlaştırmaya yönelik çeşitli komploları engelleme çabalarına teşekkür ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Talabani'nin Terörle Mücadele Şube Müdürü ve diğer subaylara hediyeler takdim ettiği aktarıldı. Talabi açıklamasında, “Sizler IKBY’de sadık, çalışkan ve gurur duyduğumuz liderlersiniz ve bir tarihe imza attınız. Bölgenin ve aziz insanımızın istikrarını korumaya yönelik çalışmalarınız samimiyetinizin bir göstergesi. IKBY’i korumak adına daha güçlü bir kalkan haline gelmek için terörle mücadele güçlerini genişletmek ve güçlendirmek adına müttefiklerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  Erbil Ceza Mahkemesi önceki gün  Albay Hawkar Caf cinayetiyle ilgili olarak aralarında Terörle Mücadele Birimi Başkanı’nda bulunduğu 6 sanık hakkında gıyaben idam cezası kararı aldı. Mahkeme’nin diğer sanıklar için 8 Haziran’da karar vermesi bekleniyor.

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU