Reuters Türk yetkiliye dayandırdı: Kuzey Irak'taki operasyondan sonra sıra Suriye'deki hedeflerde

Beyoğlu'ndaki saldırı ile ilgili Reuters'a konuşan yetkili, "Bu saldırının sonuçları olacak. İlk etkiler, buna yön veren Suriye'deki PKK'lılar ve Irak'takiler. Saldırganın PKK ile bağlantıları konusunda herhangi bir soru işareti yok" dedi

Fotoğraf: AFP

Üst düzey bir Türk yetkili, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının, Suriye'nin Türkiye için ulusal bir güvenlik sorunu olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirterek, PKK'ya yönelik Kuzey Irak'taki operasyonun tamamlanmasının ardından sırada Suriye'nin kuzeyindeki belli hedeflerin olduğunu söyledi.

Üst düzey yetkili gelişmelerle ilgili Reuters'a yaptığı açıklamada, "Bu saldırının sonuçları olacak. İlk etkiler, buna yön veren Suriye'deki PKK'lılar ve Irak'takiler. Saldırganın PKK ile bağlantıları konusunda herhangi bir soru işareti yok" dedi ve ekledi:

Bu saldırı bir kez daha gösterdi ki Suriye Türkiye için bir ulusal güvenlik sorunu. Bu konuda zaten yapılan çalışmalar var. Cumhurbaşkanı da açıkladı bunu. Irak’ta PKK’ya karşı süren operasyon var. Orası tamamlandıktan sonra sırada Suriye’deki belli hedefler var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkili şöyle devam etti:

PKK-PYD ya da DEAŞ'ın (IŞİD) Türkiye'ye yönelik tehdit halleri kabul edilemez. Böyle bir operasyon düşüncesi sahada bulunan taraflarla da daha önce iletildi. Bize verilen sözler var. Bu sözler yerine getirilmiyor. Bir şekilde Türkiye sınır boyunca tehditlerden arındırılacak. Haftasonu yapılan bu saldırıya bir şekilde dahil olan herkesten hesabı sorulacak.

Türkiye'nin hem bölge ülkeleri, hem sahada etkili olan ülkeler, hem de işbirliği içinde olduğu ülkelerle bu konuda temaslarının sürdüğünü belirten yetkili ayrıca, İstanbul'daki bombalı saldırı ile ilgili yakalanan saldırganın bütün bağlantılarının ortaya konulmakta olduğunu ifade ederek, gözaltı süresinin biraz daha uzatılmasının planlandığını söyledi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU