"Beyoğlu bombacısının 'PKK beni özel yetiştirdi' itirafı şaşırtıcı değil, Bahoz Erdal bana 'Kendini feda etmeye hazır 1000 kişi var' demişti"

Suriye'deyken hem YPG hem de ABD'lilerle çalışan eski SDG sözcüsü Talal Sülo, Beyoğlu'nu kana bulayan PKK'lının emniyetteki itiraflarını yorumladı: Şaşırtıcı değil

İstiklal Caddesi'nde dolaşmaya çıkan 6 kişiyi öldürüp çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bombayı bıraktığı açıklanan Alham Albashir'in İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde polis tarafından çekilen fotoğrafı

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü terör saldırısının faili gece saatlerinde İstanbul'da saklandığı evde yakalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk ifadesinde saldırıyı gerçekleştirdiğini kabul eden Suriyeli Ahlam Albashir, PKK tarafından özel olarak yetiştirildiğini anlattı.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye kolu YPG'nin oluşturduğu ve ABD'den yoğun askeri yardım alan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) eski sözcüsü Talal Sülo, Suriye'de bulunduğu süre boyunca PKK'nın Suriye yapılanmasını yöneten isimlerle yakın çalıştı, onlarla ortak toplantılara katıldı.

 

Talal Sülo 2- ındependent türkçe.jpg
Talal Sülo, SDG'nin sözcüsüyken 2017'de örgütten kaçtı / Fotoğraf: Independent Türkçe 

 

PKK'nın "özel yetiştirmeleri"

"PKK'nın özel yetiştirdiği Suriyeli" meselesini sorduğumuz Sülo, ifadenin kendisi açısından şaşırtıcı olmadığını söyledi. 

PKK'nın en bilinen yöneticilerinden biri olan Suriye vatandaşı Fehman Hüseyin'in (Bahoz Erdal) bir toplantıda kendisine, en az bin kişinin böyle özel yetiştirildiğini söylediğini aktaran Sülo, "Bana hepsinin kendini feda etmeye hazır olduğunu söyledi" dedi. 

Bu tür saldırıları geçmişte, "Derin PKK" olarak da nitelendirilen ve ismini "Kürdistan Özgürlük Şahinleri" (TAK)  olarak açıklayan grup organize ederdi.

Fehman Hüseyin'in bir süre TAK'ın yöneticiliğini yaptığı da belirtiliyor. Ancak TAK'ın temel stratejisi intihar saldırısı yapmak üzerine şekillenmişti. Beyoğlu'nda yapılan bombalama ise intihar saldırısı değil. 

PKK, yakın geçmişte kanserli ya da Korsakoff hastalığına yakalanan militanları da intihar eylemlerinde kullanmıştı. Suriye'de iç savaşın ardından örgütlenme ve manevra alanı yakalayan PKK, burada eğitim, istihbarat ve eleman temin etmekte zorlanmıyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU