FBI'ın baskın yaptığı Trump'ın malikanesinde kamera kayıtlarının tutulduğu odayı su bastığı ortaya çıktı

Savcılık olayın bilinçli olup olmadığını soruşturuyor

Trump başkanlık dönemi boyunca Mar-a-Lago konutundan "Kışlık Beyaz Saray" olarak bahsediyordu (AP)

Geçen ekimde eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki malikanesi Mar-a-Lago'da bilgisayar sunucularının bulunduğu odayı su basmasıyla ilgili delil karartma şüpheleri ortaya çıktı.

Konuyla ilgili CNN'e konuşan bir kaynak, konutta çalışan bir kişinin malikanenin havuzunu boşalttığını ve ardından güvenlik kamerası görüntülerinin de tutulduğu bilgisayar odasını su bastığını söyledi.

Trump'ın Florida'daki konutu geçen yaz FBI tarafından basılmış ve konutta 300'e yakın devlet sırrı niteliğinde gizli belge bulunmuştu.

Savcılık belgelerin konuta nasıl taşındığını araştırırken, güvenlik kamerası görüntülerinin tutulduğu odayı su bastığı anlaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayda odada bulunan bilgisayar sistemleri zarar görmese de, konuyu şüpheli bulan federal savcılığın bilgisayar odasında yaşanan su baskınıyla ilgili bir kişiyi sorguladığı belirtildi.

CNN, su baskınının kasıtlı olarak mı yoksa hata sonucu mu gerçekleştiğinin bilinmediğini aktardı.

Geçen ağustostaki FBI baskınından önce yetkililerin Mar-a-Lago'nun güvenlik kamerası görüntülerine erişim talep ettikleri belirtilirken, savcılığın beklenenden daha fazla gizli belge bulunması üzerine daha fazla görüntü arayışına girdiği ifade edildi.

76 yaşındaki eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında yürüttüğü gizli belge soruşturmasının son aşamada olduğu biliniyor. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Jack Smith, aynı zamanda Trump ve çalışanlarının soruşturmayı engelleyecek adımlar atıp atmadığını da araştırıyor.

CNN'e göre yasal süreci engelleme soruşturmasının odağında ise Trump, Trump'ın yakın çalışanı Walt Nauta ve geçen yılki baskından önce gizli belge kutularını konut dışına taşıması için Nauta'ya yardım eden bir bakım işçisi bulunuyor. 

İşçinin aynı zamanda yüzme havuzunu boşaltarak bilgisayar odasını su basmasına neden olan kişi olduğu belirtiliyor.


Independent Türkçe, CNN, Telegraph

DAHA FAZLA HABER OKU