Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gelin, seçim dönemindeki kırgınlıkları bir kenara koyup barışmanın yollarını arayalım

Beştepe'deki konuşmasında Erdoğan, "85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"nde konuşma yaptı.

Meslis Genel Kurulu'nda yemin metnini okuyan Erdoğan daha sonra Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Erdoğan, ziyaret sonrası atlı birlikler eşliğinde "Göreve Başlama Töreni"ne katılmak için Beştepe Külliyesi'ne geçti. Erdoğan'ın süvari birliğiyle Beştepe'te girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı.

AA-20230603-31324533-31324527-CUMHURBASKANLIGI_GOREVE_BASLAMA_TORENI_1600x785.jpg
Fotoğraf: AA


Erdoğan'ın "Göreve Başlama Töreni"ne, 21 devlet başkanı ve 13 başbakanın yanı sıra çok sayıda bakan ile aralarında NATO, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın da olduğu uluslararası kuruluşların temsilcileri katıldı.

Konuşmasına yurtiçi ve yurtdışından gelen konuklara teşekkür ederek başlayan Erdoğan, "Yanımızda duranların desteğini unutmayacağız. 28 Mayıs gecesi olan sevgi selini unutmayacağız. Dergi kapağından müdahale girişimini unutmayacağız" dedi.

"85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız"

"5 sene daha hizmet etme şerefine nail olduk" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Aziz milletimizin şahsımıza olan güvenini inşallah boşa çıkarmayacağız. Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun, 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. Hizmet götürürken kimsenin inancına oyunun rengine bakmadık. Gelin canlar bir olalım, sevelim sevilelim diyoruz. Türkiye'nin her bir vatandaşının katkısına ihtiyacı var.  Seçim dönemi 28 Mayıs gecesi itibarıyla artık sona ermiştir. Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiş millet kesin kararını vermiştir. Artık Türkiye Yüzyılı, şahlanış dönemi başlamıştır. 

Bu akşam yeni kabineyi açıklayacağını belirten Erdoğan, "Yeni kabinemizle birlikte Türkiye Yüzyılı’nı nakış nakış inşa edeceğiz. Salı günü ilk Kabine toplantımızı yapacağız" dedi.

"Gelin seçim dönemindeki kırgınları bir kenara koyalım, barışmanın yollarını arayalım"

"Sürekli eski defterlerini karıştırmanın ülkeye de millete de faydası yoktur." diyen Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak şunları kaydetti:

Rövanş peşinde koşmadık. Yalanlara iftiralara maruz kalsak da adaletten asla sapmadık. Her seçim sonrası musafahalaşmak için uzattığımız eli hep sıkılı yumruklarla karşıladılar. Ezici çoğunlukla kazandığımız 17 seçimde muhalefetten bu tavrı görmedik. Muhalefet eski alışkanlıklarını bir türlü bırakamadı. Bu sefer, farklı tavır sergilemelerini ümit ediyoruz. 

Gün bir olma, beraber olma günüdür. Gün evlatlarımızın aydınlık yarınlarına sahip çıkma günüdür. Türkiye’nin bir büyük kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. 81 vilayetimizde kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum. Gelin seçim dönemindeki kırgınlıkları bir tarafa koyalım. Küslük olmuşsa barışmanın yolunu bulalım. Hep beraber Türkiye Yüzyılının inşasına omuz verelim.

"5 sene boyunca Türkiye Cumhuriyetinin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz"

Erdoğan konuşmasında, "Demokrasimizi darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasa ile güçlendireceğiz.Gazi Mustafa Kemal'in 'yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesini pratiğe dökmekte kararlıyız. Bunu insani diplomasinin etki alanını genişleterek yapacağız. Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vadetmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz. 5 sene boyunca Türkiye Cumhuriyetinin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak, adını dünyada yüceltmek için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU