Halkın sevgilisi olan kuğuyu yiyen gençler gözaltına alındı

Polis, şüphelilerin aslında Faye'i avlayabilecekleri büyük bir yaban ördeği sandığını belirtiyor

Yetkililerin aktardığı üzere üç genç, New York'taki bir kasabanın göletindeki kuğuyu öldürüp yedikleri için gözaltına alındı (Facebook/Manlius Köyü Kuğu Göleti)

Yetkililere göre üç genç, ABD'nin New York eyaletindeki bir kasabada yer alan göletteki sevilen bir kuğuyu öldürüp yedikleri için gözaltına alındı.

Manlius Polis Çavuşu Ken Hatter, Syracuse'dan 18 yaşındaki Eman Hussan'ın anne kuğu Faye'in öldürülmesiyle bağlantılı olarak gözaltına alındığını söyledi. Her ikisi de Syracuse'lu olan 16 ve 17 yaşlarındaki iki kişi daha gözaltına alındı.

Manlius yetkilileri, üç arkadaşın pazar gecesi kasabanın göletindeki bir çitin üzerinden tırmanıp dişi kuğuyu yuva yaparken zapt ettiklerini söyledi.

Dedektiflerin belirttiği üzere, kuğunun büyük bir yaban ördeği olduğunu düşünen gençler onu "avlamaya" karar verdiklerini söylüyor.

Gazetecilere konuşan Çavuş Hatter şöyle dedi: 

Onun kuğu olduğunu bilmiyorlardı ve vahşi bir hayvan olmadığından, aslında Manlius Köyü'ne ait olduğundan da haberleri yoktu.

Polis gençlerin kuğuyu, içlerinden birinin Syracuse'daki evine götürerek burada pişirip yediğini ifade etti.

Ayrıca kuğunun 4 yavrusunu da göletten alan gençler, onları evcil hayvan olarak yetiştirmeyi planlıyordu. Halihazırda yavruların 4'ü de kuşlarla ilgilenen bir biyoloğun gözetiminde. Ayrıca kuğunun öldürülmesinin ardından Faye'in partneri Manny'nin de göletten çıkarılarak başka bir yere yerleştirileceği belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Manlius Belediye Başkanı Paul Whorrall, "Biyolog muhtemelen 6 hafta daha onlara bakacak çünkü yavrular henüz gölete geri konmaya ve kendi başlarına yaşamaya hazır değil. Kuğuların sonsuza kadar aynı eşle birlikte olmasının taşıdığı önemden dolayı bu noktada Manny'yi muhtemelen göletten çıkaracağız. Faye'i kaybetmek Manny'yi hırçınlaştırabilir" dedi.

Whorrall, "Kuğular 1905'ten beri burada. Biz de onlarla ilgileniyoruz, bakımlarını yapıyoruz, besliyoruz, her şeylerini karşılıyoruz" diye ekledi.

Onlar her zaman bizim oldular. Bunu sürdürmeye de devam edeceğiz. Halkın bunun sona ermediğini bilmesi gerekiyor. Kuğulara sahip çıkmaya devam edeceğiz ve umarım bir noktada normale döneriz.

Üç şüpheliye de D sınıfı bir suç olan üçüncü dereceden büyük hırsızlık, D sınıfı bir suç olan ikinci dereceden mülke zarar verme, B sınıfı bir kabahat olan 5. dereceden komplo ve A sınıfı bir kabahat olan üçüncü dereceden mülke izinsiz girişten suç isnat edildi.

Hussan gözaltına alındıktan sonra duruşmalara katılma ve başka suç işlememe şartıyla serbest bırakıldı. 18 yaşındaki genç, 15 Haziran'da Manlius Köyü Mahkemesi'ne çıkarılacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU