Chicago Bulls efsanesi Pippen'dan dikkat çeken sözler: Michael Jordan'la oynamak berbattı

"Gerçekten de kendi kategorisinin zirvesinde bir oyuncu değildi"

Scottie Pippen, "Unguarded" isimli kitabında Michael Jordan'la hiçbir zaman yakın olmadıklarını açıklamıştı (AFP)

1990'la 1998 arasında 6 NBA şampiyonluğu kazanarak ABD tarihinin en görkemli takım sporu performanslarından birini ortaya koyan Chicago Bulls'un efsane ismi Scottie Pippen, takımın yıldızı Michael Jordan'la ilgili ilginç ifadeler kullandı.

Bulls'tan takım arkadaşı Stacey King'in podcasti Gimme the Hot Sauce'a konuk olan Pippen, "Michael Jordan'ı Bulls'a gelmeden önce izlemiştim. Siz de onu oynarken gördünüz. Onunla oynamak berbattı. Sadece 1'e 1 oynuyordu ve kötü şutlar atıyordu. Birden bire takım haline geldik ve kazanmaya başladık. Herkes onun kim olduğunu unuttu. Gerçekten de kendi kategorisinin zirvesinde bir oyuncu değildi" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son 20 yılda, "tüm zamanların en iyi oyuncusu" tartışmalarında Michael Jordan'la kıyaslanan isimlerin başında gelen Los Angeles Lakers'ın yıldızı LeBron James hakkında da konuşan Pippen, "LeBron, istatiksel olarak gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu ve onunla kıyaslanabilecek biri yok. Hiç kimse. Peki bu onu gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu yapar mı?" diye konuştu.

Pippen'ın ifadelerinin ardından Jordan'la bir konuşma yaptığını söyleyen spor gazetecisi Jackie MacMullan, yıldız basketbolcunun Pippen'ın sözlerinden dolayı "şaşkın" olduğunu belirtti.

1990-98'de 6 şampiyonluk kazanan Bulls, sadece Michael Jordan'ın basketbolu bırakıp beyzbola yöneldiği dönemde ligin en büyüğü olamamıştı.

Jordan, Pippen takıma katılmadan önce Bulls'la üç tam sezon geçirmişti. Efsane basketbolcu bu sezonlardan biri olan 1986/87'de maç başına 37,1 sayı, 5,2 ribaund ve 4,6 asist ortalaması yakalamayı başarmıştı.

Last Dance belgeselinin ardından da tepki göstermişti

Scottie Pippen'ın Michael Jordan hakkındaki sözleri ilk değil. ABD'li yıldız daha önce de, efsane Bulls takımını konu alan Netflix-ESPN ortak yapımı Last Dance belgeselinin ardından Jordan'la ilgili dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Hatıralarını yazdığı kitapta 10 bölümlük belgeselle ilgili fikirlerine de yer veren Pippen, "Beni ve gururlu takım arkadaşlarımı yeterince övmeden, Michael Jordan'ı yücelttiler. Buradaki suçun önemli kısmı Michael'da. Yapımcılar ona belgeselin editöryal kontrolünü verdiler. Aksi taktirde belgesel yayımlanamazdı. Hem başrol hem de yönetmendi" ifadelerini kullanmıştı.

Pippen, "Benim beklenmedik NBA yolculuğumun ele alındığı ikinci bölümde bile, konu bir anda MJ'e ve onun kazanma kararlılığına döndü. Bir yardımcıdan fazlası değildim. Beni 'tüm zamanların en iyi takım arkadaşı' olarak tanımladı. Denese bile daha küçümseyici olamazdı" diye konuşmuştu.

Michael Jordan, Last Dance belgeselinde Pippen'la ilgili, "Scottie Pippen olmadan hiçbir şey kazanamazdım. Bu yüzden onun gelmiş geçmiş en iyi takım arkadaşım olduğunu düşünüyorum. Ne zaman Michael Jordan hakkında konuşurlarsa, Scottie Pippen hakkında da konuşmalılar" ifadelerini kullanmıştı.


Independent Türkçe, CNN, NBC, New York Times
 

DAHA FAZLA HABER OKU