Michael Jordan'ın NBA'deki ilk spor ayakkabısı rekor fiyata satıldı

Spor ayakkabıları bir maçta giyilmiş en pahalı ayakkabı rekorunu kırdı

Rekor fiyata satılan Nike Air Ships'ten önce zirvede 615 bin dolara (yaklaşık 6 milyon TL) alıcı bulan Nike Air Jordans yer alıyordu (AFP)

ABD'li basketbol yıldızı Michael Jordan'ın giydiği bir çift kırmızı beyaz spor ayakkabısı açık artırmayla 1,47 milyon dolara (yaklaşık 14 milyon TL) satılarak bir maçta giyilmiş ve müzayedede satışa sunulan en pahalı ayakkabı rekorunu kırdı.

Sotheby's şirketi Twitter'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Şu ana dek müzayedeye çıkarılmış en değerli spor ayakkabısı olan, Michael Jordan'ın 1984'ten itibaren normal sezon maçlarında giydiği Nike Air Ships, Las Vegas'taki lüks satışımızda 1 milyon 472 bin dolara satıldı.


Sotheby's şirketinden Brahm Wachter, BBC'ye yaptığı açıklamada  spor ayakkabılarının tahmini açık artırma fiyatının bir milyon dolarla 1,5 milyon dolar arasında olduğunu ve rekor satışın "Jordan'ın zirvedeki yerinin yanı sıra Nike Air Ships'in de spor ayakkabı piyasasının zirvesinde olduğunu tasdiklediğini" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peter Moore'un tasarladığı ve Jordan'ın popülerleştirdiği Air Ships, Air Jordan'dan daha eski. Basketbol için tasarlanmış her iki model de sokak modasının parçası haline gelerek hem saha içinde hem de saha dışında sansasyon yaratmıştı.

Pazar gecesi koleksiyoncu Nick Fiorella'nın satın aldığı ikonik ayakkabılar, Jordan tarafından ilk kez 1984'te, Chicago Bulls'taki ilk sezonunda giyilmişti. Basketbol oyuncusu aynı yıl kendi ayakkabı ve kıyafet koleksiyonunu oluşturmak için Nike'la birlikte çalışmaya başlamıştı.

AFP'nin bildirdiğine göre basketbol oyuncusu 1986'da değiştirilmiş bir versiyona geçmeden önce söz konusu spor ayakkabıları 1985'te giymeye devam etmişti.

Air Ships bir maçta giyilmiş tüm ayakkabılar arasında en yüksek fiyata satılanı olsa da en pahalı spor ayakkabısı değil.

Rapçi Kanye West'in Nike Air Yeezy 1 prototipi nisanda özel bir satışta 1,8 milyon dolarla (yaklaşık 17,5 milyon TL) rekor fiyata satılmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU